Izvor: SEEbiz arhiva vesti 07.03.2016

Čačak: Vanredna situacija zbog poplava

SEEbiz 07.03.2016
ČAČAK - Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić potpisao je odluku o uvođenju vanredne situacije na teritoriji Čačka jer obilne padavine i bujične reke ugrožavaju domaćinstva. Najkritičnije je u Preljini gde gde se ponovo izlila reka Čemernica, a… »

Antić: Vlada će uskoro imenovati v.d. direktora EPS

SEEbiz 07.03.2016
BEOGRAD - Vlada Srbije uskoro će imenovati vršioca dužnosti direktora Elektroprivrede Srbije (EPS), najavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić. On je na obeležavanju 46 godina od početka rada prvog bloka u Termoelektrani… »

Sanders ispred Clinton u Maineu

SEEbiz 07.03.2016
WASHINGTON - Bernie Sanders pobijedio je Hillary Clinton na predizborima u američkoj saveznoj državi Maine u utrci za kandidata demokrata za predsjedničke izbore 8. studenoga, javlja BBC. Nakon prebrojanih 91 posto glasova, senator iz Vermonta Sanders… »

Fiskalni savet: Nedovoljan rast, veliki deficit i visoka nezaposlenost

SEEbiz 07.03.2016
BEOGRAD - Najveći strukturni problemi ekonomije Srbije su nedovoljan privredni rast, preveliki fiskalni deficit uz brzo rastući javni dug i visoka nezaposlenost, objavio je danas Fiskalni savet. U 2015. zabeležena su odredjena poboljšanja ovih… »

Vanredna situacija u 11 opština Srbije, angažovana vojska

SEEbiz 07.03.2016
BEOGRAD - Vanredna situacija zbog poplava proglašena je u opštinama Čačak, Arilje, Lučani, Topola, Požega, Ivanjica, Bajina Bašta, Kraljevo, Raška, Novi Pazar i Ljig. Evakuisano je 59 osoba iz domaćinstava ugroženih poplavama, saopštio je MUP… »

Sjeverna Koreja zaprijetila SAD-u i Južnoj Koreji nuklearnim udarima

SEEbiz 07.03.2016
SEUL - Sjeverna Koreja zaprijetila je u ponedjeljak Sjedinjenim Državama i Južnoj Koreji "neselektivnim" nuklearnim udarima ako ne odustanu od zajedničkih vojnih vježbi, izvijestili su svjetski mediji. U redovnim američko-južnokorejskim vojnim… »

Beogradska berza: AIK banka i Energoprojekt podigli indekse

SEEbiz 07.03.2016
BEOGRAD - Nova nedelja na beogradskom tržištu započela je rastom indeksa, ali je volumen prometa i dalje slab. BELEX15 je podignut 0,3 odsto, na 593,27 poena dok je BELEXline ojačao 0,2 odsto, na 1.294,08 poena. Ukupno je ostvareno samo 7,2 miliona… »

Dežulović: U bivšoj Jugoslaviji organiziran je jedino kriminal

SEEbiz 07.03.2016
BEOGRAD - Hrvatski kolumnist i nekadašnji urednik Feral Tribunea, Boris Dežulović, rekao je da je kriminal jedino što je organizirano u državama nastalim raspadom Jugoslavije. "Država je itekako dobro organizirana, jer je kriminal udruženi… »

Srbija: Šverceri razvoze gorivo po kućama

SEEbiz 07.03.2016
NOVI SAD - Kada se devedesetih gorivo u Srbiji prodavalo uz put, iz kanistera, a ne na benzinskim pumpama, taj unosan posao bio je posledica nestašice na domaćem tržištu. U poslednje vreme nešto slično dešava se na zapadu i jugu Srbije, ali i u… »

Umro izumitelj emaila Ray Tomlinson

SEEbiz 07.03.2016
NEW YORK - Internetski pionir Ray Tomlinson kojeg smatraju zaslužnim za izum elektronske pošte umro je u dobi od 74 godine, izvijestili su u noći s nedjelje na ponedjeljak svjetski mediji. Američki kompjutorski programer još je 1971. godine došao na… »