Izvor: Studio B arhiva vesti 07.03.2016

Usvojen Generalni urbanistički plan

Studio B 07.03.2016
Odbornici Skupštine grada usvojili su danas Generalni urbanistički plan (GUP), kojim su predviđene nove industrijske zone, u kojima će grad najviše investirati i koje treba da služe za podsticaj novih investicija u Beogradu. Površina teritorije… »

Vanredna odbrana kod kule Nebojša, u Sopotu i Mladenovcu

Studio B 07.03.2016
Vanredna odbrana od poplava proglašena je kod kule Nebojša i na rekama Kubušnica, Jasenica i Veliki Lug u opštinama Mladenovac i Sopot, rekao je direktor Beogradvoda Vladimir Batalović. "To ne znači da došlo do izlivanja, samo je stepen… »

Hrvatska traži od Rusije da ne šalje mnogo turista

Studio B 07.03.2016
Ambasador Ruske Federacije u Zagrebu Anvar Azimov izjavio da mu je, kada je najavio da u Hrvatsku na letovanje planira da dođe 300.000 Rusa, rečeno da je hrvatski deo Jadrana prebukiran i da broj svede na 100.000 turista, preneo je portal 24.sata.hr… »

Nikodijević raspisao izbore za 17 opština Beograda

Studio B 07.03.2016
Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević raspisao je izbore za odbornike svih 17 skupština gradskih opština u Beogradu, koji će se održati 24. aprila. Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević raspisao je danas izbore za… »

Mali: 24 miliona dinara za stipendije

Studio B 07.03.2016
Grad Beograd izdvojio je 24 miliona dinara za stipendiranje učenika srednjih škola I učenika sa invaliditetom, kao I najboljih studenata Univerziteta u Beogradu I najboljih studenata sa invaliditetom, izjavio je gradonačelnik Beograda Siniša Mali… »

Crnadak: BiH se priprema za priliv migranata

Studio B 07.03.2016
Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak izjavio je na Kipru da se njegova zemlja priprema za suočavanje sa prilivom migranata koji pokušavaju da se domognu severne Evrope, u slučaju da se njihova glavna balkanska ruta pomeri… »

Kopaonik biznis forum

Studio B 07.03.2016
Kopaonik biznis forum, 23. po redu počinje danas i trajaće do 10. marta, a prema očekivanjima organizatora okupiće rekordan broj učesnika do sada - više od 800 predstavnika vlade, domaćih i stranih privrednika, diplomata... Kako su najavili… »

Ipak bez isključenja struje u Obrenovcu

Studio B 07.03.2016
Javno preduzeće Elektromreža Srbije saopštilo je da sutra neće biti najavljenog isključenja električne energije u Obrenovcu i okolini. Kako je Elektromreža Srbije ranije najavila, zbog radova na izgradnji autoputa E 763 Beograd - Južni Jadran… »

Tunis: 53 žrtve napada ekstremista, zatvorena granica s Libijom

Studio B 07.03.2016
Najmanje 53 osobe su poginule u sukobima tuniskih snaga i ekstremista u blizini granice s Libijom, saopštila je vlada Tunisa. Naoružani muškarci su u zoru izveli napad na grad Ben Gerdan, a borba se nastavila i u toku večeri. Tunis je zatvorio svoju… »

Bez dogovora EU o sporazumu sa Turskom

Studio B 07.03.2016
Lideri Evropske unije ne mogu da se dogovore oko sporazuma o turskom planu za rešavanje izbegličke krize, javio je Rojters pozivajući se na neimenovanog zvaničnika EU. "Nekim zemljama se zaista dobada ideja ali ne mogu da prihvate dogovor večeras… »