Kultura arhiva vesti 07.03.2016

"San o boji" Gorice Popović u Galeriji RTS-a

RTS 07.03.2016
Rezultate ljubavi prema kostimu, vezu i pačvorku, glumica Gorica Popović predstavila je kroz izložbu "San o boji" u Galeriji RTS-a. Autorka Gorica Popović je na otvaranju izložbe rekla da se verovatno kao dete ubola na iglu i heklicu, dodajući da je… »

Promocija monografije operskog pevača Živana Saramandića

Studio B 07.03.2016
Na Velikoj sceni Narodnog pozorista održana je promocija monografije poznatog srpskog operskog pevača Živana Saramandića. Knjigu, koja predstavlja mozak života proslavljenog pevača priredila je Dušica Milanović.… »

"Kad je opera srela film..." u NP Sombor

RTV 07.03.2016
SOMBOR - Zbog velikog interesovanja publike ovaj koncert biće repriziran 8. marta 2016. na sceni "Jovan Đorđević" s početkom u 19 časova. Program, pod nazivom Ženama na dar, prilagođen je datumu izvođenju. Gala koncert će se izvoditi i u… »

Promocije knjiga BKS u Švajcarskoj

RTV 07.03.2016
NOVO MILOŠEVO - Promocije knjiga Katie Vunderlin i Radovana Vlahovića, na srpskom i nemačkom jeziku, u izdanju Banatskog kulturnog centra, održaće se 8, 9, 10. i 11. marta u Švajcarskoj. Banatski kulturni centar, pored svojih brojnih aktivnosti… »

Leskovačko pozorište odbilo predstavu "zbog vređanja nacije"

Južne vesti 07.03.2016
Leskovac Iako je gostovanje predstave BITEF teatra “Crvena: Samoubistvo nacije“, u režiji Vojislava Arsića, a po tekstu Milene Bogavac, bilo zakazano za 20. mart u leskovačkom Narodnom pozorištu, Uprava je odlučila da otkaže igranje komada zbog… »

Vuković “ispratio” i trećeg predsednika Upravnog odbora

Južne vesti 07.03.2016
Niš Zato što je, kako kaže, na pojedinim sednicama Upravnog odbora niškog Pozorišta ponašanje direktora Ivana Vukovića bilo “neprimereno”, ali i zbog još nekih problema, predsednica UO Svetlana Dejanović Avramović podnela je ostavku. Ovo je… »

Banjaluka: Stigla Herstova "Religija"

Večernje novosti 07.03.2016
Muzej savremene umetnosti Srpske, Britanski savet u BiH i Paul Stolper galerija najavili su otvaranje izložbe "Nova religija" britanskog umetnika Dejmijena Hersta u Muzeju 17. marta. MUZEJ savremene umetnosti Srpske, Britanski savet u BiH i Paul Stolper… »

Borina nedelja bez sukoba

Večernje novosti 07.03.2016
Književna zajednica sprema jubilarnu manifestaciju u Vranju posvećenu književniku Bori Stankoviću iako je bilo nekih priča da će zbog brojnih nesuglasica možda biti održana u Beogradu. UPRKOS tome što je Književna zajednica zbog odluke suda… »

"Kusto, pozivam te javno - vrati se u Sarajevo"

B92 07.03.2016
Sarajevski glumac Emir Hadžihafizbegović u intervjuu za Nedeljnik poručuje: "Svi njegovi Kustendorfi, Kamengradovi, sve njegove Mokre gore i ruska odlikovanja, svi njegovi koncerti, opere i soliranje na bas-gitari samo su Potemkinova sela koja je… »

Hrvatski Reditelj Javno Se Izvinio Ristovskom: Za njega nije bilo mesta na hrvatskoj televiziji

Kurir 07.03.2016
Premijera filma "S one strane" u hrvatsko-srpskoj koprodukciji ostala je u senci neprijatnog događaja u čijem centru su se našli Lazar Ristovski i Hrvatska radio-televizija. Premijera filma održana je u splitskom bioskopu "Karaman", a publiku su… »