Kultura arhiva vesti 07.03.2016

Udruženje reditelja BiH: Kusturica nije naš član

Al Jazeera 07.03.2016
U intervjuu za beogradski Nedeljnik, Emir Hadžihafizbegović izjavio da je Emir Kusturica već tri mjeseca član Udruženja reditelja BiH. Udruženje rediteljica i reditelja Bosne i Hercegovine demantira da je Emir Kusturica njegov član, a što je… »

Skrillex na Sea Dance festivalu

RTV 07.03.2016
BUDVA - Izvođač elektronske muzike Skrileks (Skrillex), nastupiće 14. jula na plaži Jaz u Budvi, na otvaranju ovogodišnjeg Si dens (Sea Dance) festivala, koji organizuje Egzit (Exit) sa saradnicima, najavljeno je danas. Skrileks trenutno drži rekord… »

(Video) Luđe Nego Sama Serija: Evo kako zaista izgleda na snimanju Andrije i Anđelke

Kurir 07.03.2016
Brze replike, smešan scenarij i zabavni glumci preduslov je da na snimanju bilo koje serije ne manjka smeha. Upravo je takva situacija i na setu serije "Andrija i Anđelka". Kako je priznala glumica Anđelka Prpić, upravo je njen kolega Andrija… »

(Foto) 9 Stvari Koje Niste Znali O Mikelanđelu: 541 godina od rođenja najvećeg umetnika svih vremena

Kurir 07.03.2016
Slikar, skulptor i arhitekta Mikelanđelo Buonaroti rođen je u Italiji, Kaprezi 6. marta 1475. Tokom 70-godišnjeg stvaralaštva zaslužio je gotovo mitsku slavu kao jedan od najvećih "ljudi renesanse" kome su se klanjali pape i kraljevi. Brilijantan… »

KI: Fotografski dnevnik Nevena Grujića

RTV 07.03.2016
KIKINDA - U Klubu prijatelja kikindskog Narodnog muzeja otvorena je izložba fotografija Kikinđanina Nevena Grujića. Izložene fotografija nastajale su tokom proteklih osam godina u Kikindi, a pred kikindskom publikom našla se zanimljiva fotografska… »

PA: Otvaranje izložbe "Pavlovljeva deca"

RTV 07.03.2016
PANČEVO - U Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra u Pančevu danas u 19 časova biće otvorenja izložba "Pavlovljeva deca" mlade autorke Jefinije Kocić. Naziv projekta „Pavlovljeva deca" nastao je iz ideje povezivanja Pavlovljevog ogleda sa… »

Novosti i Laguna poklanjaju: „Kupoholičarka spasava stvar”. Poznati dobitnici

Večernje novosti 07.03.2016
Za ljubitelje serijala o Kupoholičarki „Laguna” i „Novosti” spremili su novi roman, koji će na poklon dobiti tri najbrža čitaoca. Sve ljubitelje serijala o Kupoholičarki obradovaće vest da će se novi roman „Kupoholičarka spasava stvar"… »

Gigantska reciklažna konstrukcija u Salona Muzeja savremene umetnosti

Studio B 07.03.2016
Tokom marta publika Salona Muzeja savremene umetnosti ima priliku da razgleda gigantsku reciklažnu konstrukciju, koja je nastala isključivo od odbačenih komada drveta. Izlozbu "Superstruktura" potpisuje Branislav Nikolic.… »

Stručno voženje kroz izložbu: KLON

Arte 07.03.2016
Dim Tim umetnička kolaborativna grupa se u Galeriji savremene umetnosti Smederevo predstavila izložbom Klon koja prati prethodno realizovane cikluse Metamorfoza i Crypto. Najbliže određenje za formalne uzore Dim Tima je umetnost međuratne avangarde… »

Sanja Vučić ZAA predstavnik Srbije na Evroviziji

Akter 07.03.2016
Predstavnik Srbije na Pesmi Evrovizije biće Sanja Vučić "ZAA", rečeno je danas na koferenciji za medije u RTS-u. Sanja Vučić će se na 61. Pesmi Evrovizije, koja se ove godine održava u Švedskoj, predstaviti kompozicijom "Goodbye" Ivane Peters… »