Kultura arhiva vesti 07.03.2016

(Foto) Beograđanin je samo želeo da uživa u žutom fići, ali onda se dogodilo nešto što srceparajuće

Kurir 07.03.2016
Jedan sugrađanin izašao je iz svog stana i imao šta da vidi. Njemu je na parkingu ispred kuće ukraden automobil, a on je svoje razočarenje odlučio da podeli sa prijateljima na Fejsbuku. "Dragi prijatelji, moj san je bio da imam automobil, ali ne… »

Pesnik Đorđe Nešić dobitnik Zmajeve nagrade

RTS 07.03.2016
Pesnik je često na margini društva ali to je njegova prirodna pozicija, jer njemu i odgovara da šum i buku prati iz te pozicije, da u lokalnom vidi univerzalno i da govori o tome, kaže Đorđe Nešić, dobitnik Zmajeve nagrade, našeg najvećeg… »

Dušan Otašević: Ilija Dimić

Arte 07.03.2016
Pored Dušana Otaševića koautortvo u ovoj knjizi potpisuju Branko Vučićević, Jovan Čekić i Irina Subotić. Knjiga je posvećena, nedavno preminulom, Branku Vučićeviću – duhovnom ocu (stvaraocu) Ilije Dimića, kao što će i ovo predstavljanje… »

Kusturica Podržao Frontmena Hladnog Piva: Mile je usamljen u svojoj borbi

Kurir 07.03.2016
Vrlo je značajno da u Hrvatskoj ima takvih. To će pre biti da je jedna pesnička distanca nego što je stanje duha, poručio je Kusta. Reditelj Emir Kusturica podržao je Mileta Kekina, frontmena grupe Hladno pivo, koji je pre nekoliko dana s pesmom… »

"Labudovo jezero" u Sava centru

Danas 07.03.2016
U Velikoj sali Sava centra u petak, 11. marta, biće izvedena 400. jubilarna predstava baleta "Labudovo jezero" sa svetskim baletskim zvezdama u naslovnim ulogama - Anom Cigankovom i Jozefem Vargom, solistima Nacionalnog baleta Holandije. U tom… »

Bez potpune adaptacije

Danas 07.03.2016
Trinaesti Lagunin književni klub: "Amerikana" Čimamande Ngozi Adiči. Trinaesti Lagunin književni klub, održan krajem prošle nedelje - prvog petka u martu, bio je posvećen jednom od deset najboljih romana 2013. sa liste Njujork tajmsa - "Amerikani"… »

Male i velike sekte

Danas 07.03.2016
44FEST16 "Poziv" je filmskijim od bilo čega što ćete naći na repertoarima multipleksa, pa, opet, prognan u slabo posećenu ponoćnu projekciju u Sava centru. POZIV režija:Karin Kusama scenario: Fil Hej, Met Manfredi Smrt klasičnih bioskopa, onih… »

(Foto) Šokantne Slike Ćerke Koko Ti: Ima tek 14 nedelja a već nosi štikle i dijamantske minđuše

Kurir 07.03.2016
Gotovo svaka devojka seća se trenutka kada je kupila svoje svoje prve štikle, ali u slučaju ćerkice Koko Ti (36) to bi mogao biti problem jer malena ima tek 14 nedelja i svoje prve štikle. A photo posted by Coco (@coco) on Mar 4, 2016 at 4:33pm PST… »

Pantelić o ideji da Kinoteka mladima postane filmski izbor

Press 07.03.2016
Direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić kaže da će jedan od strateških ciljeva te značajne kulturne institucije ubuduće biti i privlačenje mladih ljudi, zbog čega će Kinoteka pripremiti za njih posebne programe. Foto:Tanjug To će, kako… »

Za nagradu Nebojša Đukelić takmiči se 25 filmova

Press 07.03.2016
Najbolji od 25 filmova iz regiona koji se prikazuju na ovogodišnjem Festu biće nagrađen Nagradom kritičara Nebojša Đukelić, po jednom od najvećih domaćih filmskih kritičara. Foto:Tanjug "Nebojša je bio dobar promatrač i umeo je da prepozna… »