Politika arhiva vesti 07.03.2016

Raspisani lokalni izbori!

Mondo 07.03.2016
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je u podne lokalne izbore koji će biti održani 24. aprila. Izbori i u 17 opština u Beogradu. Foto: MONDO/Goran Sivački Lokalni izbori neće biti održani u 14 lokalnih samouprava u kojima mandat… »

Nikolić: Moskva zna da građani Srbije ne žele u NATO

RTS 07.03.2016
Rusija uopšte ne proverava jesmo li u istom procentu povezani sa Moskvom i sa NATO-om, rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Istakao je da, da je sporazum o davanju diplomatskog imuniteta Ruskom humanitarnom centru u Nišu toliko važna tema za… »

Zapadni Balkan može biti deo rešenja i evropskih pitanja

RTS 07.03.2016
Migrantska kriza je pokazala da zapadni Balkan može biti deo rešenja brojnih pitanja s kojima se Evropa danas suočava, smatra Tanja Miščević, sociolog Vladimir Vuletić konstatuje da samo zajednički nastup zemalja regiona donosi i svakoj… »

IZBORI 2016. Lokal glasa 24. aprila

Večernje novosti 07.03.2016
Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković raspisala izbore u opštinama. Beograd, Zaječar i 12 lokalnih samouprava ne idu na birališta. PREDSEDNICA Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je u ponedeljak lokalne izbore za 24. april. Potpisujući… »

Zukorlić zamrzao funkciju muftije zbog politike

B92 07.03.2016
Novi Pazar -- Muftija sandžački Muamer Zukorlić biće nosilac liste Bošnjačke demokratske zajednice na izborima 24. aprila, objavio je portal Sandžak pres. Prethodno je, kako se navodi, Mešihat te verske zajednice usvojio predlog Zukorlića da u… »

Prva žrtva poplava na Kosovu: Utopio se muškarac kod Đakovice

Vesti online 07.03.2016
Jah tahiri (76) iz sela Dol u opštini Đakovica prva je žrtva poplava koje su pogodile Srbiju. Ovu informaciju potvrdio je portparol te opštine Alji Tafaršiku. Kako prenose mediji, Tahiri se utopio oko 13 časova u đakovičkom selu Kušavec nakon… »

Božović: Zašto Mali nije podneo ostavku?

B92 07.03.2016
Beograd -- Šef odbornika DS u Skupštini grada Beograda Balša Božović izjavio je da se još ne zna zbog čega gradonačelnik Beograda Siniša Mali nije podneo ostavku. On je na taj način reagovao posle raspisivanja izbora u 17 beogradskih opština… »

Poglavlja 23 i 24 u prvoj polovini godine

Beta 07.03.2016
Nemačka u potpunosti podržava otvaranje poglavlja 23 i 24 u pregovorima o članstvu Srbije u EU u prvoj polovini ove godine, izjavio je danas u Beogradu nemački ambasador u Srbiji Aksel Ditman. Na skupu "Konsolidacija evropske ideje na Zapadnom… »

Rašković Ivić: U Srbiji se ponovo spremaju šmrkovi

Danas 06.03.2016
Predsednica Demokratske stranke Srbije u razgovoru za Danas *Sećam se vremena kada nas je Vulin po zimi polivao hladnom vodom *Desetogodišnjicu NATO bombardovanja sam u Italiji obeležila velikim skupom u Rimu u Ambasadi Srbije. Beograd - "Koalicija DSS… »

Đorđević: Srbija sprovodi politiku neutralnosti

RTS 07.03.2016
Srbija dosledno sprovodi politiku vojne neutralnosti i naše aktivno učešće u programu Partnerstvo za mir nikako ne predstavlja aspiraciju za punopravnim članstvom naše zemlje u NATO-u, izjavio je ministar odbrane Zoran Đorđević u razgovoru sa… »