Svet arhiva vesti 07.03.2016

Merkelova o smanjenju broja ilegalnih migranata

Pravda 07.03.2016
BRISEL - Nemačka kancelarka Angela Merkel poručila je danas da joj je cilj smanjenje broja migranata koji ilegalno ulaze u EU, istakavši da to ne važi samo za nekolicinu zemalja, već za sve zemlje uključujući Grčku. Ona je danas, uoči početka… »

EU potrebno vrijeme za turski plan o izbjeglicama

Al Jazeera 07.03.2016
Angela Merkel i Jean-Claude Juncker ne žele da u deklaraciju EU-a uđe rečenica o zatvaranju zapadnobalkanske rute. Lideri Evropske unije nisu danas mogli postići dogovor o planu Turske, čiji je cilj zaustavljanje priliva izbjeglica i migranata u… »

"Džihadisti hteli da uspostave emirat ID u Tunisu"

B92 07.03.2016
Tunis -- Premijer Tunisa Habib Esid izjavio je da džihadisti, koji su izveli napad u blizini granice s Libijom u kom su poginule 53 osobe,hteli da uspostave "emirat" ID. Istovremeno, ministarstva unutrašnjih poslova i odbrane su u zajedničkom… »

NATO uputio brodove u vode Grčke i Turske

Al Jazeera 07.03.2016
Brodovi su upućeni u Egejsko more u okviru borbe protiv krijumčarenja izbjeglica i migranata u Evropu. NATO je danas uputio brodove u teritorijalne vode Grčke i Turske u Egejskom moru u okviru borbe protiv krijumčarenja izbjeglica i migranata u… »

Američki dron ubio 150 ekstremista u Somaliji

Akter 07.03.2016
Više od 150 ekstremista grupe Al Šabab poginulo je u vazdušnom napadu američkog drona u Somaliji, saopštio je Pentagon. Portparol Pentagona Džef Dejvis izjavio je da je u napad izveden na kamp za obuku, u kojem su ekstremisti planirali napad… »

Pobeda Sandersa u Mejnu

Dnevnik 07.03.2016
VAŠINGTON: Na stranačkim izborima Demokratske stranke koji su u nedelju održani u saveznoj državi Mejn, Berni Sanders je sa gotovo dve trećine dobijenih glasova ubedljivo pobedio Hilari Klinton, ali bivša prva dama i dalje ima značajnu prednost i… »

Okončana sedmočasovna drama u Sidneju, ima mrtvih

Večernje novosti 07.03.2016
Naoružani napadač koji je ubio jednu i ranio dve osobe u fabrici u industrijskom predgrađu Sidneja, a zatim se sa taocima zabarikadirao, izvršio je samoubistvo. Naoružani napadač koji je ubio jednu i ranio dve osobe u fabrici u industrijskom… »

Južna Koreja i SAD počele vojne vežbe, Pjongjang preti

Press 07.03.2016
Južna Koreja i SAD počele su danas najveće zajedničke vojne vežbe, što je izazvalo nova upozorenja Severne Koreje da će "bez pravljenja razlike među ciljevima" izvesti nuklearne napade na te dve zemlje. U najobimnijim vojnim vežbama do sada… »

(Video) Prve Varnice: ŠULC Sloboda medija ključna DAVUTOGLU Ne, nije

Kurir 07.03.2016
Predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc izjavio je da je turskom premijeru Ahmetu Davutogluu poručio da je za EU sloboda medija ključni i neosporni element evropskog identiteta, te da Turska mora da prevaziđe političke kontroverze. MORE: Freedom… »

Erdogan: Davutoglu da se vrati kući sa tri milijarde evra

Novi magazin 07.03.2016
Ova agencija piše i da joj je neimenovani EU zvaničnik kazao da Turska "nudi više i traži više" u odnosu na originalni akcioni plan o migrantima. Turski šef diplomatije Ahmet Davutoglu namerava da na današnjem samitu EU-Turska zatraži više novca… »