Nauka & Tehnologija arhiva vesti 07.03.2016

Umro izumitelj elektronske pošte

RTV 07.03.2016
VAŠINGTON - Pionir internet tehnolohije i izumitelj i-mejla Rej Tomlinson umro je u 74. godini, javio je Bi-Bi-SI. Tomlinson je, kako se navodi, preminuo u subotu od posledica srčanog udara. Ovaj američki kompjuterski programer je 1971. godine izmislio… »

HTC u februaru imao rekordno niske prihode

B92 07.03.2016
HTC je objavio finansijski izveštaj za februar sa ciframa koje su prilično sumorne. Prihodi u februaru su bili 128 miliona dolara što je više nego duplo slabije u odnosu na isti period prošle godine, kada je ostvaren prihod od 261 milion dolara. Što… »

(Video) Još Samo Nekoliko Nedelja: Najveća letelica na svetu spremna za prvi komercijalni let

Kurir 07.03.2016
Airlander 10 je najveća letelica na svetu a od prvog komercijalnog leta deli je tek nekoliko nedelja. Airlander 10 je 2009. godine bio razvijen za američku vojsku, ali budući da je projekat ostao nedovršen, njegova svrha je preusmerena na… »

Novi Call of Duty nosi naziv Bloodlines?

B92 07.03.2016
Imajući u vidu da developeri Infinity Ward kao i izdavač Activision ne žele još uvek da otkriju bilo kakve informacije vezane za novi Call of Duty naslov, ostavlja se dosta prostora za špekulacije i glasine. Pa nam tako najnovija govori da će nova… »

Prvi blok u Termoelektrani Nikola Tesla u Obrenovcu obeležava 46 godina rada

Beta video 07.03.2016
BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić na obeležavanje 46 godina od početka rada prvog bloka u Termoelektrani Nikola Tesla u Obrenovcu . (pokrivalice)… »

Apple korisnici primorani da plate otkupninu za sopstvene fajlove

B92 07.03.2016
Po prvi put Apple korisnici nalaze se na meti hakera koji su kreirali virus pomoću koga mogu da zaključaju sve fajlove na Mac računarima i za njih traže otkupninu. Hakeri su razvili virus “KeRanger” kojim mogu da zaraze mnoge Mac… »

Kiddle: Internet pretraživač namenjen isključivo za decu

B92 07.03.2016
Kiddle je novi internet pretraživač zasnovan na Google sigurnom pretraživanju i namenjen je isključivo deci. Ovaj pretraživač rezultate rangira po sigurnosti i jednostavnosti kojom su stranice pisane. Prva tri mesta rezervisana su za čiste i… »

Vrhunski telefoni uz mts postpejd tarife

Blic 07.03.2016
Dostignite novi nivo komunikacije – uživajte u svim pogodnostima najvećeg izbora mobilnih telefona uz postpejd tarife iz mts ponude. Već dugo koristite svoj telefon i želite da obradujete sebe novim sa boljim performansama? mts vam predstavlja novu… »

Programer otkrio tajne Fejsbuka: Pomoću ove opcije "provalite" sve navike vaših prijatelja

Pravda 07.03.2016
Programer Louv-Jansen pronašao je način da otkrije kada njegovi prijatelji spavaju. Ako vas uopšte zanima da se bavite tuđim životima, iz ovog ili onog razloga, veoma lako možete, u korak, pratiti svoje prijatelje na Fejsbuku, iako im niste u… »

Davanje kikirikija bebama kao prevencija od alergija

Radio 021 07.03.2016
Dve nove studije ukazuju na činjenicu da hranjenje beba kikirikijem ili drugim namirnicama koje mogu da izazovu alergiju pružaju veću verovatnoću zaštite, a ne stvaranja problema. Jedna studija je pokazala da rana prevencija odnosno davanje bebama… »