Nauka & Tehnologija arhiva vesti 07.03.2016

MediaTek Helio X25 će biti jača verzija Helio X20 čipa

Benchmark 07.03.2016
Do sada se smatralo da će Helio X30 zameniti Helio X20 u MediaTekovoj liniji čipsetova iz gornjeg segmenta, ali izgleda da će Helio X25 biti kompanijin nareni flagship čipset. MT6796T, odnosno Helio X25, će biti jača verzija X20 čipa. Ovo znači da… »

Slack uskoro testira glasovni i video čet

Nova energija 07.03.2016
Slack ulazi u bitku sa Skype-om i Google Hangouts-om novim poslovnim planom za 2016. godinu koji je nedavno predstavljen. Stiže najveća promena: počinju testiranja funkcionalnosti prebacivanja tekstualnog razgovora u audio ili video čet. Mi smo taj… »

Završena ruska okeanografska ekspedicija na Antarktiku (FOTO)

Politika 07.03.2016
Ruski okeanografski brod „Admiral Vladimirski” završio je ekspediciju na Antarktiku, prvu te vrste u poslednjih trideset godina, i, posle kraćeg odmora posade i popunjavanja zaliha u Kejptaunu, nastaviće put prema matičnoj luci u Kronštatu. (Foto… »

Preporuke kompanija Canon, Toshiba i HTC

Press 07.03.2016
Ukoliko ste od onih koji vode računa o praznicima poput 8. marta, a niste do sada odabrali poklon za dotičnu damu/dame, Canon vam daje svoju preporuku ako želite da izađete iz klišea poklanjanja cveća i bonbonjera. CANON IXUS 180 Stilski IXUS 180… »

Već se sprema nastavak Assassin’s Creed filma?

B92 07.03.2016
Izgleda da Ubisoft ne sprema samo više nastavaka svojih igara od jednom, već će to raditi i sa filmovima. Tačnije, filmom, Assassin’s Creed koji izlazi krajem ove godine. Kako je naveo sajt Tracking Board, Majkl Fasbendera ćemo gledati u još… »

Korisnici Mac računara na udaru opasnog virusa

Al Jazeera 07.03.2016
Appleov desktop operativni sistem prvi put se našao na udaru napadača koji traže otkupninu. Korisnici Mac računara našli su se prvi put na udaru ransomwarea, jedne od najopasnijih malicioznih aplikacija. Ovo je prvi poznati slučaj napada u kojem se… »

Asus zvanično predstavio 24-inčni Ultra HD monitor

Benchmark 07.03.2016
Kompanija Asus predstavila je još na CES-u novi monitor namenjen gejmerima, iako novi model ne sadrži ROG brendiranje. Ono što nas sada zanima je da će se monitor pojaviti u prodaji ovih dana. Radi se o monitoru nazvanom Asus MG24UQ koji se odlikuje… »

Stigla je i prva ransomware pretnja za OS X

Benchmark 07.03.2016
Ransomware je nažalost već neko vreme realnost na smartfonima i Windows računarima, dok Mac korisnici nisu imali potrebu da brinu - sve do sada. Palo Alto Networks tvrdi da je otkrio prvu poznatu verziju OS X-orijentisanog ransomwarea, pod nazivom… »

Fenomen - polarna svetlost iznad Nemačke i Britanije

N1 Info 07.03.2016
U pojedinim delovima Velike Britanije i Nemačke pojavila se polarna svetlost, fenomen koji se obično vidi u severnijim predelima. "Aurora borealis" obojila je kasno sinoć i rano jutros u plavo, ljubičasto i zeleno nebo iznad grofovije Oksfordšir na… »

Zvanično: Sanja Vučić predstavlja Srbiju na Evroviziji

Radio 021 07.03.2016
Sanja Vučić iz grupe ZAA predstavljaće Srbiju na Evroviziji. Sanja će se za naklonost publike i stručnog žirija 43 zemlje Evrope i Australije boriti kompozicijom "Goodbye" Ivane Peters, koja je i tekstopisac numere. Aranžman potpisuju – za… »