Nauka & Tehnologija arhiva vesti 07.03.2016

iPhone će vas upozoravati ako vas šef PRATI i PRISLUŠKUJE

Telegraf 07.03.2016
Ova opcija podsetiće korisnike da lične informacije nisu sigurne na uređaju koji je u vlasništvu njihovog poslodavca. Operativni sistem iOS za iPhone i iPad uređaje će uskoro dobiti novu verziju, 9.3, koja će, između ostalog, korisnike upozoravati… »

Huawei P9 bi mogao biti lansiran u drugoj polovini aprila

Benchmark 07.03.2016
Huawei je zvanično objavio događaj za novinare, koji će se održati 9. marta u Berlinu. Ovaj datum je ukazivao na mogućnost zvanične najave Huawei P9 telefona, s obzirom na to da se podudara sa oznakom telefona. Međutim, izgleda da ovo neće biti… »

Razlika između muškaraca i žena

PC Press 07.03.2016
Ako vam i dalje nije jasna razlika između muškaraca i žena, (u šta čisto sumnjamo) pogledajte video pa će se sve brzo razbistriti… »

Oppo R9 i R9 Plus telefoni će biti predstavljeni 17. marta

Benchmark 07.03.2016
Sada i zvanično može da se označi 17. mart kao datum zvaničnog predstavljanja Oppo R9 i R9 Plus telefona koji će u centru pažnje imati kameru. Oba telefona su dobila TENAA sertifikat te možemo da vidimo da će imati metalno kućište i AMOLED… »

„Afera“ – dva naličja iste priče samo u Pickboxu na mts TV

Blic 07.03.2016
Otkrijte koje su to sve posledice preljube i da li strast može da bude toliko jaka da prebrodi sve probleme, samo u seriji „Afera“ u okviru Pickbox paketa na mts TV. mts i Pickbox najavljuju još jednu hit seriju, sagu o romansi koja je osvojila tri… »

XoroN pobednik Redakcija Edition Klan RUR Hearthstone Kupa

Vesti online 07.03.2016
U subotu je u prostorijama Klan RUR redakcije održan završni turnir Redakcija Edition Hearthstone Kupa, trećeg po redu Hearthstone takmičenja u organizaciji Klan RUR-a, a prvog koji je oraganizovan u LAN ambijentu. Najboljih osmoro igrača, koji su se… »

Šta je doneo Warframe: Sands of Inaros

B92 07.03.2016
Stigao je prvi veliki apdejt za Warframe u 2016. godini, Sands of Inaros. Patch donosi ogroman broj ispravki igre, ali i ne tako mali broj novina, pa da krenemo redom. Pre svega, tu je novi Warframe Inaros koji upravlja peskom (nije bilo teško… »

Pojedini kafići u Zmaj Jovinoj pred zatvaranjem zbog birokratije

Radio 021 07.03.2016
Zbog sukoba dva akta, ugostiteljima će ove godine biti teže da postave letnje bašte u Zmaj Jovinoj ulici, a pojedini ugostitelji tvrde da će zbog toga zatvoriti lokale. Naime, iako je prošlih godina normalno postavljao letnju baštu, vlasnik… »

Može biti samo jedan: iPhone 6S ili Galaxy S7?

Mondo 07.03.2016
I iPhone Iako postoje mnogi sjajni telefoni osim ova dva, Galaxy S7 i iPhone 6S biće najveći rivali. Šta mislite, koji će biti veći hit na tržištu? iPhone 6S već neko vreme je na tržištu i, mada je i do sada imao dosta jaku konkurenciju… »

Ombudsman APV: Loš ekonomski položaj žena

Radio 021 07.03.2016
Iako je njihov položaj značajno popravljen, ekonomska neravnopravnost žena je i dalje u samom korenu svih drugih oblika kršenja prava žena. Ekonomski položaj ogromnog broja žena je loš, a kako zaključuje Pokrajinski ombudsman, dugotrajna… »