Vojvodina arhiva vesti 07.03.2016

Pogledajte kako je izgledala bitka sa VATRENOM STIHIJOM u Novom Sadu

Blic 07.03.2016
Drvena baraka u ulici Momčila Tepavice na Novom naselju u Novom Sadu danas je oko 15 časova potpuno izgorela. Iz Hitne pomoći kažu da nisu intervenisali, te da nema povređenih. Izgorela baraka u požaru Vatrogasci su brzo stigli na mesto požara i… »

Vlada Vojvodine šalje pomoć ugroženima od poplava, u pokrajini nema opasnosti od izlivanja

Blic 07.03.2016
Vlada Vojvodine odlučila je da Sektoru za vanredne situacije Srbije uputi pomoć u materijalu, tehničkim sredstvima i stručnim ekipama povodom proglašenja vanredne situacije zbog izlivanja reka u više opština u Srbiji, u skladu sa potrebama na… »

U Vojvodini bez opasnosti od poplava

RTV 07.03.2016
NOVI SAD - Za razliku od vanredne situacije zbog porasta vodostaja u Lučanima i Arilju i Čačku gde je probijen nasip, situacija u Vojvodini znatno je bolja – vanredno je samo na brani kod Vršca, uz tok Save na snazi je uglavnom redovna odbrana od… »

Deo Petrovaradina i Sremske Kamenice bez vode zbog havarije

Radio 021 07.03.2016
Delovi Petrovaradina i Sremske Kamenice nemaju vode zbog havarije. PETROVARADIN Bez vode će do 15 časova biti Okrugićeva, Ulica Marina Držića i okolne ulice. Postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne… »

Tragedije na radu zbog neobučenosti

RTV 07.03.2016
SUBOTICA - U toku protekle godine tri osobe poginule su prilikom građevinskih radova na području Severnobačkog okruga. Razlog gubitka njihovih života, prema oceni inspektora, bio je u neadekvatnoj obučenosti i opremljenosti. Kako bi se ova statistika… »

Bura U Domu Zdravlja "Novi Sad": Ko neće u SPS izgubiće posao

Blic 07.03.2016
Radnici Doma zdravlja žale se da ih rukovodstvo te ustanove tera da se učlane u SPS. Ako odbiju ovaj zahtev, kako kažu, dobijaju pretnje da će ostati bez posla. Najveći pritisak trpe mlađi radnici koji su zaposleni na određeno, jer ako ne uđu ovu… »

Građani skupljaju pare za drugu ratu za porez, a rešenja ni na vidiku

Moj Novi Sad 07.03.2016
Mnogi građani su platili prvu ratu poreza na imovinu za ovu godinu i već skupljaju pare za drugu, koju bi trebalo da uplate do 15. maja, a poreska rešenja još nisu dobili. Osim što moraju da plate dažbine državi unapred za tekuću godinu, treba… »

Merenje očnog pritiska u Domu zdravlja

Moj Novi Sad 07.03.2016
U okviru Dana borbe protiv glaukoma, Dom zdravlja “ Novi Sad ”u petak, 11.03.2016. organizuje merenje očnog pritiska, jer je povišen očni pritisak najvažniji faktor rizika za nastanak glaukoma. Tog dana svi koji žele mogu da dođu bez uputa i… »

Akcija za srednjoškolce: "Budi student jedan dan"

Moj Novi Sad 07.03.2016
Prirodno-matematički fakultet iz Novog Sada od 11. do 15. aprila organizuje akciju "BUDI STUDENT 1 DAN", u okviru koje srednjoškolci mogu da osete "studentski život". Studenti i profesori sa PMF-a će zainteresovane srednjoškolce provesti kroz… »

Pokrajinska vlada izdvaja 140 miliona za obrazovanje i prava etničkih zajednica

Moj Novi Sad 07.03.2016
Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne manjine raspisao je danas 13 konkursa vrednih oko 138 miliona dinara. Od toga, oko 115 miliona dinara namenjeno je za osam konkursa iz oblasti obrazovanja, a oko 23 miliona dinara za pet… »