Balkan arhiva vesti 08.03.2016

Crna Gora Hrvatskoj izručila generala Borilsava Đukića

RTV 08.03.2016
PODGORICA - Crna Gora je danas Hrvatskoj izručila srpskog generala u penziji, državljanina Srbije, Borislava Đukića. Generala Đukića je 18. jula 2015. uhapsila crnogorska policija na aerodromu Tivat prilikom povratka za Beograd po hrvatskoj… »

Funkcioner HDZ poručio Pupovcu da ide tamo gde nije ugrožen

N1 Info 08.03.2016
Milijan Brkić, visoki funkcioner vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), poručio je Miloradu Pupovcu, reagujući na njegovo upozorenje na porast mržnje i nasilja u Hrvatskoj, da može da ode tamo gde neće biti ugrožen. "Mislim da ne treba… »

Podgorica, optužni predlog protiv čelnika opozicije

RTS 08.03.2016
Više državno tužilaštvo u Podgorici podnelo je Višem sudu u Podgorici optužni predlog protiv funkcionera opozicionog Demokratskog fronta Andrije Mandića i Slavena Radunovića zbog "pozivanja na nasinu promenu ustavnog uređenja tokom oktobarskih… »

Humanitarna kriza u Idomeniju, nema dovoljno hrane

RTS 08.03.2016
Situacija u selu Idomeni na grčko-makedonskoj granici svakim danom je sve gora, kaže koordinator UNHCR-a Babar Balok. Gotovo 15.000 izbeglica čeka ulazak u Makedoniju, koja je od ponedeljka u potpunosti zatvorila granicu. Humanitarne organizacije u… »

Abu Hamza tuži BiH zbog osmogodišnjeg pritvora

Sandžak haber 08.03.2016
Sarajevo – Bivši pripadnik odreda “El mudžahedin“ Sirijac Imad Muhamed el Husin, poznatiji kao Abu Hamza namerava da tuži Bosnu i Hercegovinu, pišu “Večernje novosti“. Abu Hamza namerava da tuži BiH Evropskom sudu za ljudska prava u… »

Bolje zatvor u Bosni nego sloboda pod ISIS-om

Mondo 08.03.2016
Pojedini državljani Bosne i Hercegovine, koji su se našli na ratištima u Siriji i Iraku, kontaktiraju bezbednosne agencije i spremni su za odlazak u zatvor samo da se vrate u BiH. Za ISIS se bori 130 državljana BiH. Foto: screenshot, youtube "Određen… »

BiH tetoši džihadiste, godina zatvora za ratovanje

Vesti online 08.03.2016
Državljanin BiH Emin Hodžić priznao je na suđenju da je ratovao na strani Islamske države i verovatno će dobiti jednogodišnju zatvorsku kaznu. Kako prenose regionalni mediji, 23-godišnjak se nagodio sa Tužilaštvom BiH da mu se izrekne ta… »

Maskirane osobe zapalile diskoteku Maksimus u Kotoru

N1 Info 08.03.2016
Diskoteka "Maksimus" u Kotoru, jedna od najpoznatijih diskoteka u Crnoj Gori, izgorela je rano jutros kada su je zapalila maskirana lica. Crnogorski mediji javljaju da je pet maskiranih osoba jutros oko 4.30 savladalo stražara diskoteke, a potom su… »

Vlada Srbije proglasila stanje elementarne nepogode

Al Jazeera 08.03.2016
Premijer Srbije najavio sveobuhvatan program obnove u koji će biti uključeni svi poplavljeni objekti i ugroženi posjedi. Vlada Srbije proglasila je na današnjoj sjednici stanje elementarne nepogode na teritoriji 15 općina zbog poplava. Stanje… »

Cerar: Balkanska ruta zatvorena

RTS 08.03.2016
Slovenački premijer Miro Cerar rekao je da je poslata jasna poruka sa samita u Briselu da je balkanska izbeglička ruta zatvorena. Poslata je veoma jasna poruka svim krijumčarima i ilegalnim migrantima da ova ruta više ne postoji, da je zatvorena… »