Društvo arhiva vesti 08.03.2016

Proglašena vanredna situacija i u Trsteniku

Blic 08.03.2016
Zbog obilnih padavina i izlivanja Zapadne Morave na teritoriji Opštine Trstenik jutros je proglašena vanredna situacija, saopštio je predsednik opštine i komandant štaba za vanredne situacije u Trsteniku Miroslav Aleksić. - Zapadna Morava iz sata u… »

Uništene kuće, firme, njive - voda viša 60cm FOTO

B92 08.03.2016
Lučani -- U 15 opština u kojima je proglašena vanredna situacija, poplave su uništile kuće, privatne firme, mašine i oranice. Nivo reka je u opadanju. Kako javlja reporter B92, poplavljeno je oko 700 domaćinstava, a više od 150 ljudi je… »

Poplave u Srbiji - agonija i nada

Glas Amerike 08.03.2016
Vlada Srbije proglasila je na današnjoj sednici stanje elementarne nepogode na teritoriji 15 opština u Republici Srbiji zbog poplave koje su uništile kuće, privatne firme, mašine i oranice. Evakuisano je više stotina ljudi, a poplavljeno je oko 710… »

SAMO SA VIZAMA: Zatvara se balkanska ruta za migrante

Pravda 08.03.2016
Balkanska ruta za migrante biće momentalno zatvorena. Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije obavešteno je od Hrvatske da Slovenija od ponoći počinje da primenjuje novi režim ulaska u šengensku zonu, kao i da neće primati izbeglice bez validnih… »

Obeležen Međunarodni dan žena

RTV 08.03.2016
NOVI SAD - Nizom manifestacija danas je u Srbiji obeležen 8. mart - Međunarodni dan žena, uz ocenu da je položaj žena u Srbiji danas poboljšan, ali da njihova prava i dalje nisu jednaka s onima koja imaju muškarci, zbog čega je neophodno da žene… »

Marić: Treba da budemo spremni na scenario iz 2014. godine

Glas Zapadne Srbije 08.03.2016
Načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić gostujući na TV Pink rekao je da Vlada Srbije treba da razmišlja o najgorem mogućem scenariju. – Biće borbe za spašavanje ljudi. Treba da budemo pripremljeni na scenario iz 2014. godine –… »

Poplave, dan drugi: Evakuisano 118 ljudi, proglašeno stanje ELEMENTARNE NEPOGODE

24 Sata 08.03.2016
Vlada Srbije proglasila je na današnjoj sednici stanje elementarne nepogode na teritoriji 15 opština u Republici Srbiji zbog poplava. Tokom jučerašnjeg dana i noćas evakuisano je stotine ljudi, a na terenu se, uz predstavnike lokalne samuprave i… »

Mihajlovićeva: Svi treba da tražimo veća prava za žene

RTS 08.03.2016
Potpredsedica Vlade Srbije i predsednica vladinog Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović čestitala je ženama u Srbiji Dan žena, navodeći da je to dan kada svi treba da tražimo veća prava za žene. Mihajlovićeva je novinarima… »

Rusija nam ponudila pomoć u borbi s poplavama

Mondo 08.03.2016
Rusko Ministarstvo za vanredne situacije ponudilo je pomoć Srbiji u sanaciji posledica poplava, javio je Tas s. Foto: Čitalac Monda/ Miloš Veljović Naselje Šumarice kod Kraljeva. Ruski ministar za vanredne situacije Vladimir Pučkov rekao je da su… »

Pupovac: Ovo je moja zemlja

Dnevnik 08.03.2016
ZAGREB: Predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac izjavio je danas da su reči generalnog sekretara Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Milijana Brkića. onakve kakve sadrži Bilten SNV u kome je evidentirano značajno povećanje slučajeva… »