Izvor: Akter arhiva vesti 08.03.2016

Lučani: Situacija povoljnija, voda se povlači

Akter 08.03.2016
Načelnik Štaba za vanredne situacije opštine Lučani Miroslav Lazović izjavio je da je vodostaj reka Bjelice i Zapadne Morave u naglom opadanju, te da bi voda mogla da se povuče u toku dana ili sutra. Lazović je Tanjugu rekao da je situacija u… »

Radikali predali izbornu listu

Akter 08.03.2016
Srpska radikalna stranka predala je danas svoju izbornu listu "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka" sa više od 13.000 potpisa građana Republičkoj izbornoj komisiji. Član Predsedničkog kolegijuma SRS Miljan Damjanović, nakon predaje… »

Crna Gora izručila generala Đukića Hrvatskoj

Akter 08.03.2016
Crna Gora je danas iz ekstradicionog pritvora izručila Hrvatskoj srpskog generala u penziji i državljanina Srbije Borislava Đokića. Generala Đukića je 18. jula prošle godine uhapsila crnogorska policija na aerodromu Tivat prilikom povratka za… »

Počinje Kopaonik biznis forum

Akter 08.03.2016
Kopaonik biznis forum, 23. po redu, počinje danas i trajaće do 10. marta. Prema očekivanjima organizatora okupiće rekordan broj učesnika do sada - više od 800 predstavnika vlade, domaćih i stranih privrednika, diplomata, ekonomskih analitičara… »

Nikolić doputovao u posetu Moskvi

Akter 08.03.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doputovao je danas u Moskvu gde će se tokom dvodnevne posete sastati sa patrijarhom Kirilom, koji će mu uručiti i posebnu nagradu, kao i sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Kako je saopštila Služba za… »

Vlada proglasila stanje elementarne nepogode

Akter 08.03.2016
Vlada Srbije proglasila je na današnjoj sednici stanje elementarne nepogode na teritoriji 15 opština u Republici Srbiji zbog poplava. Stanje elementarne nepogode proglašeno je u opštinama: Čačak, Novi Pazar, Kraljevo, Ariljje, Lučani, Topola… »

Moguće nove padavine, SVS u propravnosti

Akter 08.03.2016
Pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Goran Nikolić rekao je da je u skladu sa današnjim vremenskim uslovima situacija sa vodom na terenu danas dosta bolja u odnosu na prethodne dane, ali da prognoze ne ohrabuju jer vreme može… »

Amerikanci ubili ministra rata Islamske države?

Akter 08.03.2016
Američki zvaničnici kazali su Rojtersu da je jedan od glavnih vođa takozvane Islamske države Abu Omar al-Šišani, koji je praktično bio ministar rata te organizacije, možda ubijen u vazdušnom napadu koalicije na čelu sa SAD. Napad je izveden na… »

Cilj je da investicije dostignu 21 odsto BDP

Akter 08.03.2016
Kopaonik biznis forum, 23. po redu, počeo je danas sa rekordnih 850 učesnika i trajaće do 10. marta. Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović je na otvaranju pozvao kompanije da donacijama pomognu ugrožene od poplava u Srbiji. "Pozivam… »

Vučić čestitao ženama 8. mart

Akter 08.03.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas ženama međunarodni praznik 8. mart, poručivši da Srbija uz žene ide sigurnim korakom u budućnost. "Srbija uz vas ide sigurnim korakom u budućnost - i jače, i brže i lepše. Drage sugrađanke… »