Izvor: Blic arhiva vesti 08.03.2016

Proglašena vanredna situacija i u Trsteniku

Blic 08.03.2016
Zbog obilnih padavina i izlivanja Zapadne Morave na teritoriji Opštine Trstenik jutros je proglašena vanredna situacija, saopštio je predsednik opštine i komandant štaba za vanredne situacije u Trsteniku Miroslav Aleksić. - Zapadna Morava iz sata u… »

SRS predala izbornu listu

Blic 08.03.2016
Srpska radikalna stranka predala je danas svoju izbornu listu "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka" sa više od 13.000 potpisa građana Republičkoj izbornoj komisiji. Član Predsedničkog kolegijuma SRS Miljan Damjanović, nakon predaje… »

Veritas: Crna Gora izručila generala Đukića Hrvatskoj

Blic 08.03.2016
Crna Gora izručila je danas Hrvatskoj srpskog generala u penziji, državljanina Srbije Borislava Đukića, saopšteno je iz Dokumentaciono-informativnog centra "Veritas". Generala Đukića je 18. jula prošle godine po hrvatskoj poternici uhapsila… »

Uživo: Proglašeno stanje ELEMENTARNE NEPOGODE

Blic 08.03.2016
Vlada Srbije proglasila je na današnjoj sednici stanje elementarne nepogode na teritoriji 15 opština u Republici Srbiji zbog poplava. Tokom jučerašnjeg dana i noćas evakuisano je stotine ljudi, a na terenu se, uz predstavnike lokalne samuprave i… »

Elementarna Nepogoda: Poplavljeno 710 domaćinstava i evakuisano 118 osoba

Blic 08.03.2016
Vlada Srbije proglasila je na današnjoj sednici stanje elementarne nepogode na teritoriji 15 opština u Republici Srbiji zbog poplava. Stanje elementarne nepogode proglašeno je u opštinama: Čačak, Novi Pazar, Kraljevo, Ariljje, Lučani, Topola… »

Nikolić sutra u Moskvi, u četvrtak sa Putinom

Blic 08.03.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boraviće 9. i 10. marta u dvodnevnoj radnoj poseti Rusiji tokom koje će se sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Susret Nikolića i Putina predviđen je za drugi dan posete 10. marta u Kremlju, saopštila… »

OD PONOĆI ZATVARANJE BALKANSKE RUTE MUP: Srbija će primenjivati recipročne mere

Blic 08.03.2016
Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je večeras da će Srbija posle odluke Slovenije o zatvaranju "balkanske rute", sve mere o migrantima usaglašavati sa Evropskom unijom i recipročno ih primenjivati na svojim južnim i istočnim… »

Srpski Davos: Vučić: Pred nama su evropski put i investicije ili ambis i propast

Blic 08.03.2016
Postoje rezultati koji su važni da se izdvoje, a to je smanjenje fiskalnog deficita za polovinu sa 6,6 posto, i naravno taj uspeh fiskalne konsolidacije ćemo oceniti kao uspešan tek kad smanjimo javni dug, rekao je na otvaranju 23. Biznis foruma na… »

Velika ofanziva sirijske vojske u provinciji Homs

Blic 08.03.2016
Sirijska vojska pokrenula je ofanzivu protiv uporišta Islamske države u jugozapadnom delu provincije Homs, javlja Sputnjik i ističe da su uništene su pozicije terorista zapadno od drevnog grada Palmira. "Sirijska vojska i odredi samoodbrane… »

Iran izveo nova testiranja balističkih raketa

Blic 08.03.2016
Teheran je danas saopštio da su iranske oružane snage izvele nova testiranja balističkih raketa kako bi demonstrirale "moć zastrašivanja" i "spremnost zemlje da upotrebi sva raspoloživa sredstva u suočavanju sa pretnjama" uperenim protiv… »