Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 08.03.2016

Poplave u Srbiji - agonija i nada

Glas Amerike 08.03.2016
Vlada Srbije proglasila je na današnjoj sednici stanje elementarne nepogode na teritoriji 15 opština u Republici Srbiji zbog poplave koje su uništile kuće, privatne firme, mašine i oranice. Evakuisano je više stotina ljudi, a poplavljeno je oko 710… »

Srbija: Zatvara se balkanska ruta

Glas Amerike 08.03.2016
MUP Srbije saopštio je da se od ponoći praktično zatvara balkanska ruta, pošto Slovenija počinje da primenjuje novi režim ulaska migranata u Šengen zonu. "Imajući u vidu novi režim koji je primenila članica Evropske unije, Srbija ne može… »

Prvi Osmomartovski marš u Crnoj Gori

Glas Amerike 08.03.2016
Aktivistkinje za prava žena poručile su tokom Osmomartovskog marša da žele poštovanje svih stečenih prava, a zatražile su i veću zastupljenost žena u Skupštini. Žene imaju najteže radne uslove u Crnoj Gori, najmanje su zaštićene na svom… »

Džakovi za Beograd na vodi, Srbija ponovo pod vodom

Glas Amerike 08.03.2016
Veći deo toka reke Save je na nivou redovne odbrane od poplava. Međutim, parče tamošnjeg bivšeg šetališta koje je zatvoreno zbog gradnje projekta Beograd na vodi, od poplave se brani postavljenim nasipima. Šta se u jeku ovogodišnjeg poplavnog… »

Gordana Đurđević - od pripravnice do direktorke

Glas Amerike 08.03.2016
Povodom Dana žena za Glas Amerike govori uspešna preduzetnica i članica Udruženja poslovnih žena Srbije, koja rukovodi firmom "Slovo"... Međunarodni dan žena obeležen je i ove godine u Srbiji ocenom da su žene u centru pažnje društva samo 8… »

Tramp privlači gnevne birače

Glas Amerike 08.03.2016
"Konzervativci koji veruju da su ih obe stranke ignorisale 15 do 20 godina, konačno vide nekog ko kaže da je na njihovoj strani" Republikanska predsednička trka je ušla u ključnu fazu dok je favorit Donald Tramp sve bliži predsedničkoj nominaciji… »

Slabi podrška Trampu?

Glas Amerike 08.03.2016
Prema novim političkim istraživanjima u SAD, podrška Donaldu Trampu, trenutno favoritu u trci za republikansku predsedničku nominaciju, možda se polako osipa, dok se danas glasa na primarnim izborima u još četiri države. Nova anketa Vašington… »

Plan EU i Turske izaziva zabrinutost

Glas Amerike 08.03.2016
Maratonski samit EU-Turska okončan je polu-dogovorom o migrantskoj krizi. Konačni dogovor se očekuje za desetak dana, a sada već se postavlja pitanje zaštite prava migranata koji će, bez izuzetka, biti vraćani nazad. Plan koji je gotovo dogovoren… »

Stavridis: Postoji prostor za dijalog sa Moskvom

Glas Amerike 08.03.2016
U drugom delu ekskluzivnog razgovora Glasa Amerike sa admiralom Džejmsom Stavridisom, bivšim komandantom NATO snaga u Evropi, glavna tema bili su pogoršani američko-ruski odnosi, posebno vezani za Ukrajinu i sirijsku krizu. Prava prekretnica u… »