Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 08.03.2016

SNS predala izbornu listu GIK-u

RT Kragujevac 08.03.2016
Koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom, predala je danas Gradskoj Izbornoj komisiji potpise građana koji podržavaju kandidate te koalicije za lokalne izbore. U ime koalicije, listu je predao, aktuelni gradonačelnik, Radomir Nikolić. Gradska… »

Uvid u birački spisak

RT Kragujevac 08.03.2016
Povodom izbora za narodne poslanike, koji će biti održani 24. aprila, Gradska uprava za opšte i zajedničke poslove obaveštava građane da mogu izvršiti uvid u birački spisak i podneti zahtev za upis ili brisanje iz biračkog spiska, izmenu, dopunu… »

Otvorena nova pošta u naselju Pivara

RT Kragujevac 08.03.2016
U naselju Pivara, u Kosovskoj ulici broj 48, otvorena je nova pošta Kragujevac 4. U modernom poslovnom prostoru, korisnicima su na raspolaganju klasične i savremene poštanske i platne usluge, svakog radnog dana od 8 do 18 časova. Novu poslovnicu… »

FCA Srbija: Donacija Klinici za ginekologiju

RT Kragujevac 08.03.2016
Kompanija Fijat Krajsler automobili Srbija je uručila donaciju Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Kragujevac u vrednosti od 5,000 evra povodom Dana žena. Ovo je jedna u nizu aktivnosti FCA Srbija kao društveno odgovorne kompanije… »

Sigurno grejanje do kraja sezone

RT Kragujevac 08.03.2016
''Energetika'' ima dovoljno uglja i mazuta do kraja ove grejne sezone, a prema rečima Slobodana Stankovića, izvršnog direktora kragujevačke toplane, deo energenata ostaće i za narednu grejnu sezonu. Rešen je problem i sa ''Srbijagasom'', pa nakon… »

Vanredna situacija i u Rači

RT Kragujevac 08.03.2016
Posle Topole, gde je zbog izlivanja reka na više mesta u toj opštini vanredna situacija na snazi od juče ujutro, kasno sinoć proglašena je vanredna situacija i u opštini Rača. To je učinjeno zbog prekida na magistralnom putu kod sela Natalinci i… »

Mladi vaterpolisti Radničkog u finalu Kupa

RT Kragujevac 08.03.2016
Posle selekcija do 12 i do 17 godina, i vaterpolisti Radničkog do 15 godina plasirali su se na finalni turnir Kupa Srbije. Izabranici Dragana Kozomore osvojili su drugo mesto na polufinalnom turniru u Zrenjaninu, ubedljivim pobedama nad domaćim… »

Proglašena prva izborna lista

RT Kragujevac 08.03.2016
Nakon predaje izborne liste ''Veroljub Verko Stevanović-Zajedno za Kragujevac (Demokratska stranka, ZZS)'', koju je podnela koalicija Demokratske stranke i ''Zajedno za Srbiju'', Gradska izborna komisija utvrdila je da izborna lista ima nedostatke, pa je… »

(Ne)jednakost u praksi

RT Kragujevac 08.03.2016
Iako formalno imaju jednaka prava kao i muškarci, u stvarnom životu ženama je teže. To potvrđuju i istraživanja, prema kojima 95 odsto žena obavlja neplaćene poslove 5 sati dnevno, zaposlene primaju za isti posao oko 5 odsto manju platu nego… »

RVI: Osmomartovsko druženje

RT Kragujevac 08.03.2016
Udruženje ratnih vojniih invalida i porodica poginulih boraca Kragujevac povodom Dana žena organizovalo je proslavu za majke i supruge poginulih u ratovima 90-ih. Druženje uz svečani ručak priređeno je u restoranu Paligorić, a gošćama su praznik… »