Izvor: RTS arhiva vesti 08.03.2016

Reke se vraćaju u korita, oštećena infrastruktura

RTS 08.03.2016
Obilna kiša i izlivanje bujičnih vodotokova uzrokovali su poplave širom zapadne i centralne Srbije. Vanredna situacija je proglašena u 15 opština, na čijim je teritorijama Vlada proglasila stanje elementarne nepogode. Poplavljeno je oko 710… »

Proglašena izborna lista oko SPS-a

RTS 08.03.2016
Republička izborna komisija proglasila je izbornu listu "Ivica Dačić- Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) Dragan Marković Palma", koja će biti treća na biračkim listićima za predstojeće republičke izbore. Među 250… »

Veritas: General Đukić izručen Hrvatskoj

RTS 08.03.2016
Crna Gora je iz ekstradicionog pritvora izručila Hrvatskoj srpskog generala u penziji i državljanina Srbije Borislava Đukića, saopštio je Veritas. Generala Đukića je 18. jula prošle godine uhapsila crnogorska policija na aerodromu Tivat prilikom… »

Proglašeno stanje elementarne nepogode u 15 opština

RTS 08.03.2016
Vlada Srbije proglasila je zbog poplava stanje elementarne nepogode na teritoriji 15 opština. Usvojena Uredba o utvrđivanju državnog programa pomoći poplavljenim područjima. Na današnjoj sednici stanje elementarne nepogode proglašeno je u Čačku… »

Nikolić doputovao u Moskvu

RTS 08.03.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić doputovao je u dvodnevnu posetu Moskvi gde će primiti nagradu Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda, a drugog dana posete razgovaraće sa predsednikom Vladimirom Putinom. Predstavnici Ruske pravoslavne… »

Vučić: Vlada će pomoći, poplave ni blizu onima iz 2014.

RTS 08.03.2016
Vlada će danas doneti više uredbi i podzakonskih akata kojima će regulisati pomoć i podršku građanima u 14 poplavljenih opština, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić i podvukao da poplave nisu ni blizu razmera onih koje su pogodile Srbiju… »

Amerikanci ubili Omara Čečena - ministra rata Islamske države?

RTS 08.03.2016
Jedan od glavnih vođa Islamske države Abu Omar el Šišani, koji je praktično bio ministar rata te organizacije, možda je ubijen u vazdušnom napadu koalicije na čelu SAD. Informaciju o mogućem ubistvu lidera džihadista u vazdušnim napadima u… »

Kraj balkanske rute, Slovenija u ponoć zatvara granicu

RTS 08.03.2016
Slovenija od ponoći više neće primati migrante bez validnih pasoša i viza, čime će praktično biti zatvorena "balkanska ruta", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije. Srbija će posle te odluke sve mere usaglašavati sa Evropskom… »

Iran izveo nova testiranja balističkih raketa

RTS 08.03.2016
Teheran je saopštio da su iranske oružane snage izvele nova testiranja balističkih raketa kako bi demonstrirale "moć zastrašivanja" i "spremnost zemlje da upotrebi sva raspoloživa sredstva u suočavanju sa pretnjama" uperenim protiv teritorijalnog… »

Vučić: Srbija uz žene ide sigurnim korakom u budućnost

RTS 08.03.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić čestitao je ženama međunarodni praznik 8. mart, poručivši da Srbija uz žene ide sigurnim korakom u budućnost. "Srbija uz vas ide sigurnim korakom u budućnost – i jače, i brže i lepše. Drage sugrađanke… »