Izvor: SEEbiz arhiva vesti 08.03.2016

Vučić: Biće proglašeno stanje elementarne nepogode

SEEbiz 08.03.2016
BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić najavio je danas da će biti proglašeno stanje elementarne nepogode u opštinama koje su pogođene poplavama i da će biti donet program za obnovu. Vučić je novinarima na Kopaoniku rekao da će program obnove nakon… »

Nikolić: Rusija zna da građani Srbije ne žele u NATO

SEEbiz 08.03.2016
BEOGRAD - Srbija i Rusija imaju ekskluzivne političke odnose, a Moskva zna da građani Srbije ne žele u NATO, izjavio je predsednik Tomislav Nikolić u intervjuu za ruske medije, uoči posete Rusiji. Naši politički odnosi su ekskluzivni i moram da… »

EU dogovorio s Turskom: Neregularne migracije više neće biti

SEEbiz 08.03.2016
BRUXELLES - Čelnici Europske unije dogovorili su na sastanku u Bruxellesu načela zajedničkog dogovora za upravljanje migrantskom krizom i zadužili predsjednika Europskog vijeća Donalda Tuska da u sljedećih deset dana pregovora o detaljima s Turskom… »

UN: Još 70 godina muškarci će bolje zarađivati od žena

SEEbiz 08.03.2016
ŽENEVA - Muškarci će bolje zarađivati od žena još najmanje sedam desetljeća ako se platne razlike među spolovima nastave smanjivati sadašnjim tempom, priopćila je u ponedjeljak u Ženevi Međunarodna organizacija rada. U povodu Međunarodnog… »

Cerar: Više nema balkanske rute za ilegalne migrante

SEEbiz 08.03.2016
LJUBLJANA - Balkanske migracijske rute više nema, a Slovenija će ubuduće u zemlju puštati samo one osobe koje imaju odgovarajuće dokumente za ulazak u schengensko područje, izjavio je nakon završetka summita EU-a o migrantskoj krizi slovenski… »

Ponovno uspostavljen željeznički promet između Hrvatske i Mađarske

SEEbiz 08.03.2016
ZAGREB - U utorak je ponovno uspostavljen željeznički promet između Hrvatske i Mađarske, izvijestile su Hrvatske željeznice (HŽ), dodavši da je putnički promet počeo na željezničkome graničnom prijelazu Koprivnica - Gyekenyes. Od danas voze… »

Hrvatska zasad bez korektivnog postupka u postupku makroekonomskih neravnoteža

SEEbiz 08.03.2016
BRUXELLES - Hrvatska je zasad izbjegla pokretanje korektivnog postupka zbog prekomjerenih makroekonomskih neravnoteža, a Komisija će u svibnju za Hrvatsku i Portugal ponovno razmotriti svoju ocjenu kako bi u obzir uzela razinu ambicioznosti njihovih… »

Beogradska berza: Dominacija Energoprojekta, BELEX15 nastavio rast

SEEbiz 08.03.2016
BEOGRAD - Beogradska berza danas je imala znatno življu trgovinu, a indeksi su nastavili rast. BELEX15 je ojačao 0,3 odsto, na 594,82 poena i time produžio seriju na peti dan dok je BELEXline oslabio blagih 0,02 odsto, na 1.293,77 poena. Ukupno je… »

Velimir Ilić: Za poplave je odgovoran Bog

SEEbiz 08.03.2016
BEOGRAD - Srbija je opet potopljena. Oko 1.000 ljudi juče je evakuisano iz Čačka, Lučana, Novog Pazara. Pod vodom su kuće, njive, putevi, žrtava nema, šteta je ogromna. Iako su mnogi mislili da poplave iz 2014. ne mogu da se ponove, jučerašnja… »

Još uvijek neizvjesna budućnost Malaysia Airlinesa

SEEbiz 08.03.2016
SINGAPUR - Dvije godine nakon dvije zrakoplovne nesreće, budućnost zrakoplovne kompanije Malaysia Airlines i dalje je neizvjesna. Gubitak dvaju zrakoplova Boeing 777 u 2014. u razmaku od samo nekoliko mjeseci potaknuo je tog prijevoznika koji j već bio… »