Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 08.03.2016

Vučić: Srbija će proglasiti stanje elementarne nepogode

Slobodna Evropa 08.03.2016
Vlada Srbije proglasiće danas stanje elementarne nepogode u poplavljenim opštinama, najavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić. "Proglasićemo stanje elementarne nepogode na 14 pogodjenih opština, onda donosimo predlog mera za obnovu i taj… »

Crna Gora izručila Hrvatskoj generala optuženog za ratne zločine i rušenje brane Peruča

Slobodna Evropa 08.03.2016
Crna Gora je iz ekstradicijskog pritvora izručila Hrvatskoj generala u mirovini i državljanina Srbije Borislava Đukića, priopćeno je u utorak iz Dokumentacijsko-informativnog centra "Veritas". Generala Đukića je 18. srpnja 2015. uhitila crnogorska… »

Bujice prete Srbiji, kritika vlasti zbog nepripremljenosti

Slobodna Evropa 08.03.2016
U 14 opština u Srbiji na snazi je vanredna situacija zbog izlivanja reka posle obilnih kiša. Vlada Srbije proglasila je u utorak stanje elementarne nepogode na teritoriji 15 opština. Stanje elementarne nepogode proglašeno je u opštinama: Čačak… »

Vučić: Biće nadoknađena gotovo sva šteta od poplava

Slobodna Evropa 08.03.2016
Srpski premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da će vlada donjeti više uredbi i podzakonskih akata kojima će biti regulirana pomoć i podrška gradjanima u 14 poplavljenih općina. Vučić je na poslovnom skupu na Kopaoniku rekao da će biti… »

MUP Srbije: Zatvara se Balkanska ruta

Slobodna Evropa 08.03.2016
Slovenija od ponoći počinje da primenjuje novi režim ulaska u Šengensku zonu i neće primati migrante bez validnih viza i pasoša, saopštilo je večeras Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP). U saopštenju je navedeno da je takvo… »

Iran lansirao šest balističkih raketa

Slobodna Evropa 08.03.2016
Iranska Revolucionarna garda je tokom vojne vježbe lansirala nekoliko balističkih raketa, javila je novinska agencija IRNA. Rakete su lansirane tokom noći sa nekoliko mjesta širom zemlje, a na video snimku koji je objavila državna agencija vide se… »

Dačić: Stabilna situacija s migrantskom krizom u Srbiji

Slobodna Evropa 08.03.2016
Situacija u Srbiji je za sad normalna i stabilna kada je riječ o migrantskoj krizi, izjavio je danas prvi potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova Ivica Dačić napominjući da bi bilo dobro da Srbija bude uključena u razgovore o rješavanju tog… »

Srpsko narodno vijeće upozorava na porast mržnje u Hrvatskoj

Slobodna Evropa 08.03.2016
Srpsko narodno vijeće (SNV) upozorava da je u prošloj godini evidentirano značajno povećanje slučajeva etnički motiviranog nasilja, prijetnji i govora mržnje usmjerenih protiv Srba u Hrvatskoj. Predsjednik SNV-a i potpredsjednik Samostalne… »

Žene u Crnoj Gori: Tražimo prava, ne bukete

Slobodna Evropa 08.03.2016
Povodom Međunarodnog dana žena, u Podgorici je održan "Marš žena" u organizaciji Centra za žensko i mirovno obrazovanje ANIMA i Centra za ženska prava. Uz transparente koji upozoravaju na potrebu unapređenja ženskih ljudskih prava, aktivistkinje… »

Objavljene slike osumnjičenih napadača u Kelnu

Slobodna Evropa 08.03.2016
Vlasti nemačkog grada Kelna objavile su danas slike muškaraca osumjičenih da su seksualno napastvovali žene u novogodišnjoj noći u tom gradu. Tužioci su rekli danas da su pet objavljenih slika različitog kvaliteta snimci osumnjičenih koji su… »