Izvor: Studio B arhiva vesti 08.03.2016

Optužni predlog protiv Mandića i Radunovića

Studio B 08.03.2016
Više državno tužilaštvo u Podgorici podnelo je Višem sudu u Podgorici optužni predlog protiv funkcionera Demokratskog fronta DF Slavena Radunovića i Andrije Mandića zbog krivičnog dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja… »

Rekonstrukcija Kanalizaciono-crpne stanice „Gazela" posle četiri decenije

Studio B 08.03.2016
Gradski menadžer Goran Vesić i član Gradskog veća Dragomir Petronijević obišli su danas Kanalizaciono-crpnu stanicu „Gazela", gde su u toku radovi posle više od četiri decenije. KCS „Gazela" je jedna od najvećih crpnih stanica u Beogradu i… »

Na području Obrenovca nema opasnosti

Studio B 08.03.2016
Nikodijević: Situacija u Obrenovcu nije dramatična, građani da prate uputstva Štaba za vanredne situacije U ovom trenutku situacija u Obrenovcu nije dramatična, a vodostaj Kolubare i Peštana u poslednjih nekoliko sati je u opadanju, dok je Sava u… »

Nastavljeno sudjenje Naseru Oriću

Studio B 08.03.2016
U Sudu BiH danas je nastavljeno sudjenje ratnom komandantu Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću i pripadniku te vojske Sabahudinu Muhiću, optuženim za ubistvo trojice zarobljenih Srba 1992. godine na području Srebrenice i Bratunca. Zaštićeni svedok… »

Ponovo uspostavljen železnički saobraćaj

Studio B 08.03.2016
Železnički saobraćaj između Hrvatske i Mađarske ponovo je danas uspostavljen, saopštile su Hrvatske železnice dodavši da je putnički saobraćaj počeo na železničkom graničnom prelazu Koprivnica-Đekenješ. Kako navodi Hina, jutros je krenuo… »

Stipendije za studente i učenike, ulaganja u škole i vrtiće

Studio B 08.03.2016
Skupština Beograda usvojila je Odluku o stipendiranju najboljih srednjoškolaca i studenata Beogradskog univerziteta, kao i studenata Beogradskog univerziteta i srednjoškolaca sa invaliditetom. Iz budžeta biće izdvojeno 24 miliona dinara, rekla je… »

Mali:Žene mogu da budu stub i zamajac razvoja društva

Studio B 08.03.2016
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali ugostio je povodom Dana žena, 49 uspešnih preduzetnica na kafi u Konaku kneginje Ljubice. On je preduzetnicama koje će učestvovati na Prvom Beogradskom sajmu ženskog preduzetništva poklonio cveće i razgovarao o… »

Osmomartovska čestitka „Parking servisa" vlasnicama vozila

Studio B 08.03.2016
JKP „Parking servis" na tradicionalan način čestita Dan žena korisnicama svojih usluga kojima je „pauk" danas, 8. marta, preneo nepropisno parkirano vozilo. Dame kojima je Služba za prenos vozila „Parking servisa", postupajući po nalogu… »

JKP „Gradske pijace" poklanjaju lavandu na pijaci „Kalenić"

Studio B 08.03.2016
JKP „Gradske pijace" obradovaće lavandom u saksiji prvih 170 dama koje 8. marta u 11 sati dođu na pijacu „Kalenić" povodom Međunarodnog dana žena, saopšteno je iz ovog preduzeća. Takođe, iz „Gradskih pijaca" preporučuju sugrađanima… »

U srpskoj policiji u poređenju sa regionom najviše žena

Studio B 08.03.2016
U srpskoj policiji 23 odsto zaposlenih su pripadnice ženskog pola, što je najveći procenat u regionu, ali one mahom rade na administrativnim poslovima, rečeno je danas na konferenciji "Žene u policiji - slučaj Zapadni Balkan". Na konferenciji koju… »