Politika arhiva vesti 08.03.2016

Proglašena izborna Lista SPS i JS

RTV 08.03.2016
BEOGRAD - Republička izborna komisija (RIK) proglasila je večeras izbornu listu "Ivica Dačić- Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) Dragan Marković Palma", koja će biti treća na biračkim listićima za predstojeće… »

Stigao U Moskvu: Nikolić u Rusiji, u četvrtak sa Putinom

Kurir 08.03.2016
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislаv Nikolić doputovаo je dаnаs u Moskvu, saopštio je danas Nikolićevev kabinet. Nikolićeva poseta Rusiji zvanično će početi sutra i trajaće do 10. marta. Kremlj je danas saopštio da će Nikolić i predsednik… »

Nikolić: Rusija zna da građani Srbije ne žele u NATO

SEEbiz 08.03.2016
BEOGRAD - Srbija i Rusija imaju ekskluzivne političke odnose, a Moskva zna da građani Srbije ne žele u NATO, izjavio je predsednik Tomislav Nikolić u intervjuu za ruske medije, uoči posete Rusiji. Naši politički odnosi su ekskluzivni i moram da… »

AFP: Optužnica protiv Tačija do kraja godine

Pravda 08.03.2016
PRIŠTINA - Hašim Tači bi mogao da bude među onima koji će biti optuženi pred Specijalnim sudom za zločine OVK do kraja godine, rekao je za AFP neimenovani zapadni diplomata, prenosi Dojče vele. U tekstu se navodi da će optužnice biti zasnovane… »

SNS u Novom Sadu broj jedan na lokalnim izborima

Akter 08.03.2016
Koalicija predvođena Srpskom naprednom strankom je gradskoj Izbornoj komisiji u Novom Sadu predala 4.257 potpisa građana koji podržavaju kandidate te koalicije za lokalne izbore u Novom Sadu. U ime koalicije, Izbornoj komisiji listu je sinoć predao… »

Nikolić: Srbiji neophodan referendum o ulasku u NATO

RTS 08.03.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić smatra da bi Srbiji bio neophodan referendum o mogućem ulasku u NATO, ali da sumnja da bi građani to prihvatili. Nikolić je najavio da će status Centra u Nišu biti tema u razgovorima premijera Aleksandra Vučića i… »

Izbore u Srbiji prati ograničena misija OEBS-a

Akter 08.03.2016
Izbore u Srbiji pratiće ograničena posmatračka misija Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (OIDHR), a posmatrači će najverovatnije doći oko 17. marta, rekao je Tanjugu portparol OIDHR Tom Rajmer. "Nisam još siguran u… »

PREDSEDNIK SVIH GRAĐANA? Nikolić podržava SNS javno i na svim događajima

Pravda 08.03.2016
BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je dosledan stavu da bude predsednik svih građana, ali to ne znači da je kao građanin politički neopredeljen. Savetnica šefa države Stanislava Pak Stanković rekla je za Politiku da Nikolić politički… »

Dačić: Priština nije nikakav faktor, nek se ponašaju u skladu sa tim

Kurir 08.03.2016
BEOGRAD - Priština nije nikakav faktor u međunarodnim odnosima i bilo bi bolje da se ponaša u skladu s tim, izjavio je danas prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. On je tako odgovorio na pitanje novinara kako će Beograd… »

Pokrajina traži spuštanje nivoa Đerdapa

RTV 08.03.2016
NOVI SAD - Pokrajinska vlada apelovala je danas da se akumulacija Đerdap spusti za minimum 30 centimetara, jer sada nije vreme, kako se navodi, za stvaranje profita nego za slogu i odbranu ljudskih života i materijalnih dobara u Srbiji. U saopštenju… »