Društvo arhiva vesti 09.03.2016

"TV BASTILjA MORA PASTI!": Pre 25 godina desio se 9. mart. Šta se promenilo? (VIDEO)

Pravda 09.03.2016
Danas se navršava 25 godina od devetomartovskih demonstracija 1991. u Beogradu, prvog masovnog građanskog otpora režimu Slobodana Miloševića. Deveti mart postao je simbol borbe i građanskog otpora, ali i jedan od simbola velikih i neostvarenih snova… »

Marić: Voda se povlači, ali treba biti u pripravnosti

Radio 021 09.03.2016
Načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Predrag Marić izjavio je danas da situacija u poplavljenim područjima u Srbiji mirnija i da se voda povlači. "Voda u poplavljenim područjima se povlači, a u sredinama gde… »

Mađarska proširila vanrednu situaciju na čitavu zemlju

RTV 09.03.2016
BUDIMPEŠTA - Mađarske vlasti su danas zbog izbegličke krize proširile vanrednu situaciju na čitavu zemlju i istvoremeno odlučile da će poslati dodatni broj policajaca i vojnika na svoju južnu granicu da spreče ulazak migranata. Mađarski ministar… »

Upozorenje Meteorologa: Na istoku Srbije 20 mm kiše za 12 sati

Kurir 09.03.2016
BEOGRAD - Danas po podne i tokom noći na istoku i krajnjem jugoistoku Srbije očekuje se da će u roku od 12 sati pasti oko 20 milimetara kiše po kvadratnom metru, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Kako se navodi u upozorenju, sutra će… »

MUP: Vanredna situacija u tri grada i 13 opština

RTV 09.03.2016
TRSTENIK, KRALJEVO, ĆIĆEVAC - Zbog obilnih padavina i izlivanja vodotokova proglašena je vanredna situacija u tri grada i 13 opština Republike Srbije, gde je evakuisano je 170 osoba, a poplavljeno 710 domaćinstava. Kako se navodi u saopštenju… »

Nabujale reke ostavljaju nanose zemlje

Akter 09.03.2016
Iako povlačenje reka u korita u velikoj meri poboljšavaju prohodnost puteva na području Srbije, nabujale reke za sobom ostavljaju nanose zemlje i mulja na kolovozu. To dodatno otežava prohodnost puteva, saopštio je jutros AMS S. Putari ulažu… »

Zapadna Morava se izlila na oranice u šest kruševačkih sela

Novi magazin 09.03.2016
Kako je saopšteno nakon sednice Štaba, Zapadna i Južna Morava su na području Kruševca u stagnaciji ili opadanju, ali sve nadležne gradske službe se pripremaju za nove padavine. "Prema najavama prognostičara, očekuje se do 60 litara kiše po metru… »

RHMZ OPET UPOZORAVA: Od noćas velike kiše

Mondo 09.03.2016
Danas po podne i tokom noći na istoku i krajnjem jugoistoku Srbije očekuje se da će u roku od 12 sati pasti oko 20 milimetara kiše po kvadratnom metru. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Ilustracija Kako se navodi u upozorenju Republičkog… »

"Poseta princa Čarlsa priznanje za Srbiju"

RTV 09.03.2016
BEOGRAD - Princ Aleksandar Karađorđević izjavio je danas da predstojeća poseta britanskog princa Čarlsa i njegove supruge Kamile Srbiji predstavlja priznanje za našu zemlju. Karađorđević je u izjavi za AP rekao da je "poseta budućeg kralja… »

Četiri miliona evra za oslikavanje hrama Svetog Save

RTV 09.03.2016
MOSKVA - Ruska kompanija Gaspromnjeft spremna je da izdvoji četiri miliona evra za oslikavanje hrama Svetog Save u Beogradu, izjavila je danas predsednica ruske Agencije za dijasporu (Rosotrudničestvo) Ljubov Glebova. 252. Glebova je u razgovoru sa… »