Društvo arhiva vesti 09.03.2016

SPO obeležio 25-ogodišnjicu demonstracija

Beta 09.03.2016
Predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković položio je danas cveće kraj spomenika knezu Mihailu, u centru Beograda, povodom 25. godišnjice velikih devetomartovskih demonstracija 1991. godine. Predstavnici SPO su vence i cveće položili i… »

Vanredna situacija u tri grada i 13 opština, reke se povlače

N1 Info 09.03.2016
Povlačenje reka u rečna korita poboljšavaju prohodnost puteva, posebno u najugroženijim delovima. Vanredna situacija u tri grada i 13 opština. Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić kaže da je noć u Srbiji protekla mirno i da nije… »

Mađarska proširila vanrednu situaciju na čitavu zemlju

Novi magazin 09.03.2016
Mađarski ministar unutrašnjih poslova Šandor Pinter je izjavio da su te mere neophodne zbog neizvesnosti oko toga gde će otići izbeglice i migranti koji ne mogu da nastave put prema zapadnoj Evropi pošto je nekoliko balkanskih zemalja saopštilo da… »

RHMZ: Na istoku Srbije 20 mm kiše za 12 sati

RTV 09.03.2016
NOVI SAD - Danas po podne i tokom noći na istoku i krajnjem jugoistoku Srbije očekuje se da će u roku od 12 sati pasti oko 20 milimetara kiše po kvadratnom metru, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Kako se navodi u upozorenju, sutra… »

Vojska Srbije od danas u svim ugroženim opštinama

Blic 09.03.2016
Pripadnici Vojske Srbije angažovani su od danas u svim opštinama u kojima je proglašena vanredna situacija usled izlivanja reka, saopštilo je Ministarstva odbrane. Oni su, kako se navodi, na mestima gde je prethodna dva dana bilo najteže, u… »

AMSS: Reke se povlače, putevi u celoj Srbiji su prohodniji

Blic 09.03.2016
Povoljnija hidro-metereološka slika i povlačenje reka u rečna korita u velikoj meri poboljšavaju prohodnost puteva na celom području Srbije, a posebno u najugroženijim delovima, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMŠ). Nabujale reke za… »

Zapadna Morava uništila oranice u šest sela

B92 09.03.2016
Kruševac -- Zbog izlivanja Zapadne Morave u seoskim područjima jedno je domaćinstvo evakuisano, a u šest sela poplavljene su oranice dok je 12 objekata ugroženo. Kako je saopšteno nakon sednice Štaba, Zapadna i Južna Morava su na području… »

Nikolić: Ne očekujemo više od 30-35 mm kiše

Novi magazin 09.03.2016
Upitan kolika je verovatnoća da se obistini ruska prognoza, o 80 do 100 milimetara po kvadratnom metru, on je rekao da je Srbija ruskim prognozerima na zapadnom rubu i da su tu moguće i greške. "Najgori mogući scenario koji smo razmatrali jutros jeste… »

"Poseta princa Čarlsa priznanje za Srbiju"

RTV 09.03.2016
BEOGRAD - Princ Aleksandar Karađorđević izjavio je danas da predstojeća poseta britanskog princa Čarlsa i njegove supruge Kamile Srbiji predstavlja priznanje za našu zemlju. Karađorđević je u izjavi za AP rekao da je "poseta budućeg kralja… »

Nikolić: Završićemo Hram svetog Save

B92 09.03.2016
Mi smo sada zaista uvereni da ćemo, na radost hrišćanstva, završiti Hram svetog Save, izjavio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Nikolić je ovo izjavio u razgovoru sa predsednicom Agencije za poslove Zajednice nezavisnih država i… »