Ekonomija arhiva vesti 09.03.2016

Mihajlović: Iz srpskih železnica mora da ode 6.000 ljudi

Dnevnik 09.03.2016
Potpredsednica Vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da se reforma srpskih železnica odvija. po planu i da će u narednih pet godina morati da ode oko 6.000 radnika, a u prvoj godini oko… »

Sertić: Najveći problem preduzeća u restrukturiranju

Blic 09.03.2016
Ministar privrede Srbije Željko Sertić kazao je danas da će najteži deo posla biti rešavanje problema nekoliko preduzeća u restrukturiranju i onih koja su od strateškog interesa, jer zapošljavaju veliki broj ljudi. On je na Kopaonik biznis forumu… »

Evro sutra 123,4066 dinara

Novi magazin 09.03.2016
Evro će koštati oko 10 para više nego danas, kada je kurs 123,30348 dinara za evro. Dinar će biti za 1,4 odsto slabiji nego na početku godine, 0,8 odsto slabiji nego pre mesec dana, a dva odsto slabiji nego pre godinu dana. Domaća valuta je bila… »

Udovički: Kasni racionalizacija u školstvu

RTV 09.03.2016
KOPAONIK - Potpredsednica vlade Kori Udovički izjavila je danas da je većina u javnom sektoru već donela svoje sistematizacije, i primetila da je najteže u velikim sistemima gde postoji više nivoa odlučivanja i više hiljada jedinica, poput… »

Bajatović: Sada svi moraju da plate gas - đavo dosao po svoje

Novi magazin 09.03.2016
"Preduzeća u restrukturiranju nisu plaćala za gas - kažu neplaćamo jer je gas skup, a ja ih pitam - pa kako skup ako ga ne plaćate. Ovu vladu je zadesilo da je đavo došao po svoje i doneta je odluka da nema više daljeg zaduživanja kod Srbijagasa… »

NBS: Rešavanje problematičnih kredita neće ugroziti interese i prava građana

Gde investirati 09.03.2016
Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je danas da neće dozvoliti da interesi i prava građana, korisnika kredita banaka, budu umanjeni u okviru izrade zakonskih okvira za rešavanje problematičnih kredita. U saopštenju se podseća da je Izvršni odbor… »

EPS: 2015. smo završili u plusu od 2,5 milijarde dinara

Novi magazin 09.03.2016
Surla je na Biznis forumu na Kopaoniku istakao da je EPS najveće privredno društvo u Srbiji, koje u ukupnim prihodima budžeta ima učešće od sedam odsto. EPS je, prema njegovim rečima, na osnovu poreža, doprinosa, akciza, takse na ekologiju i… »

Kijev Kaže Da Nema Para Da Ih Zaštiti: Hiljade dece u regionu Černobilja pije radioaktivno mleko

Kurir 09.03.2016
Ekonomska kriza u Rusiju, Ukrajini i Belorusiji dovela je do prekida ili ograničavanja ispitivanja oblasti kontaminiranih černobiljskom nuklearnom katastrofom, zbog čega ljudi u tom regionu i dalje jedu hranu sa opasno visokim nivoom radioaktivnosti… »

Donacija od milion dinara za sanaciju štete od poplava

Kamatica 09.03.2016
Piraeus banka Beograd je izdvojila milion dinara za obnovu tri ambulante u Čačku, teško oštećene u najnovijim poplavama. Donacija je namenjena za saniranje oštećenja nastalih usled izlivanja Morave na zdravstvenim stanicama u Mrčajevcima… »

Loše vesti iz Kine koče veći rast cena nafte

Kamatica 09.03.2016
Cene nafte su danas porasle u azijskom trgovanju, ali je obnavljanje zabrinutosti zbog stanja globalne ekonomije ograničilo dobitke nakon objave podataka o najvećem padu kineskog izvoza u gotovo sedam godina. Kineski izvoz je potonuo više od četvrtine… »