Izvor: B92/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 09.03.2016

Ko je novi glavni lik u igri Gears of War 4?

B92 09.03.2016
Gears of War 4 je verovatno najveća igra koja stiže na Xbox One konzolu ove godine, a razvojni tim The Coalition i izdavač Microsoft su konačno spremni da nam ponude nešto više detalja o priči u igri. U centru priče će biti JD Feniks, sin Markusa… »

LoL: Nove informacije o Aurelion Sol

B92 09.03.2016
Star Forger (fensi izraz za Svemirski zmaj) Aurelion Sol će biti sledeći heroj koji će se priključiti League of Legends ekipi koja sada broji preko 120 heroja. Kao što je praksa sa najavama novih likova, Aurelion je dobio zvaničnu teaser stranu na… »

Review: Superhot

B92 09.03.2016
Cela recenzija ove igre mogla bi da se napiše sa dve ( jes’ ) reči i da se sve kaže. Ova igra je SUPER i istovremeno je HOT i to bi trebalo da svima bude dovoljno da odvoje bar par sati i odigraju je. Neće se pokajati , a neće je ni igrati… »

Ovo je Nadin - ljudski robot za druženje sa starijima

B92 09.03.2016
Smeđokosa Nadin nežne kože i izražajnog lica nova je vrsta ljudskog robota koji bi jednoga dana, nadaju se naučnici, mogao da služi kao lični pomoćnik starijih osoba. Robot Nadin visok 1,7 metara kopija je voditeljke projekta Nadi Talman… »

Otkrivena hardverska zahtevnost za Total War: Warhammer

B92 09.03.2016
Nova Total War igra je odložena za maj, ali dok čekamo da sudarimo epske Warhammer armije u verovatno najboljoj Total War igri do sada, možemod a proverimo da li će naše konfiguracije uopšte moći da pokrenu igru. Za razliku od onih standardnih… »

Apple objavio novi patent telefona od "tečnog metala"

B92 09.03.2016
Godinama se slušaju glasine o telefonu od “tečnog metala”. Sada je izbačen novi patent koji otkriva način na koji bi Apple mogao da eksperimentiše sa takozvnim metalnim staklom i upotrebi ga u izradi budućih uređaja. Patent koji je… »

Računar pobedio šampiona u najkompleksnijoj igri na svetu

B92 09.03.2016
AlphaGo, softver Googleovog ogranka Deep Mind namenjenog razvoju veštačke inteligencije, uspeo je da pobedi azijskog šampiona u gou Lija Sedola. Nakon istorijske pobede nad evropskim šampionom Fanom Huijem u januaru ove godine, kada je kompjuterska… »

Pomoću aplikacije za Apple Watch, iPhone "vrišti" ako ga izgubite

B92 09.03.2016
Gubljenje mobilnog telefona je svakako veliki problem, ali, jedna aplikacija za Apple Watch bi mogla da ubrza njegov pronalazak. Radi se o aplikaciji kompanije Lookout, čiji je zadatak da vas spreči da izgubite iPhone, a u slučaju da se to ipak dogodi… »

Kucanje bez ometanja: Pametna pisaća mašina Freewrite (VIDEO)

B92 09.03.2016
Freewrite je ime firme koja je izmislila istoimenu pametnu pisaću mašinu. Ideja vodilja ove firme bila je uređaj koji će pomoći onima koji mnogo pišu da svoj posao obavljaju bez ometanja poput obaveštenja sa Facebooka, vesti, chatova... Iako bi… »

Dropbox premašio 500 miliona registrovanih korisnika

B92 09.03.2016
Danas postoji veliki broj cloud servisa koje možete da izaberete. Ukoliko koristite Apple proizvode vaš prirodni cloud servis bi trebalo da bude iCloud, Google Drive za korisnike Android platforme a OneDrive za Microsoft-ovu Windows platformu. Međutim… »