Izvor: Benchmark arhiva vesti 09.03.2016

Gigabyte predstavio 990X-Gaming SLI matičnu ploču

Benchmark 09.03.2016
Gigabyte je predstavio i treću matičnu ploču iz G1.Gaming serije sa AM3+ podnožjem, a radi se o modelu koji nosi naziv 990X-Gaming SLI. Baš kao što joj ime sugeriše, ploča je bazirana na AMD 990X čipsetu, a sadrži i NVIDIA SLI podršku. Pored… »

Samsung i Phillips napuštaju poslovanje sa 3D televizorima

Benchmark 09.03.2016
Iako je 3D prilično uobičajen kod filmova u bioskopu, 3D kod kuće je gotovo mrtav. Samsung sada i nešto ranije Phillips su i zvanično potvrdili da u svojoj liniji televizora za 2016. godinu neće imati 3D ekrane. Samsung kao razloge za ovakvu odluku… »

Ozvaničeno partnerstvo između kompanija Lenovo i Juniper Networks

Benchmark 09.03.2016
Kompanije Lenovo i Juniper Networks, industrijski lideri u mrežnim inovacijama, objavile su danas početak globalnog strateškog partnerstva u okviru kojeg će iskoristiti sinergiju njihovih proizvoda i tehnologija kako bi kreirali sledeću generaciju… »

Asus predstavio nove VivoMini VM65N i VM65 mini računare

Benchmark 09.03.2016
Asus je danas objavio VivoMini VM65 Series, novu liniju mini računara sa 4K UHD podrškom. VivoMini VM65 Series mini PC uređaji imaju Intel Core Skylake procesore, DDR4 RAM i diskretnu NVIDIA GeForce, kao i Asus SonicMaster zvuk. Novu seriju mini… »

LG Stylus 2 pušten u prodaju

Benchmark 09.03.2016
Naslednik prošlogodišnjeg LG G4 Stylus modela - LG Stylus 2 - zvanično je najavljen na ovogodišnjem MWC sajmu u Barseloni. Kompanija LG tada nije objavila cenu i dostupnost ovog telefona, ali je smartfon sada dostupan na tržištu Južne Koreje, po… »

Facebook patentirao novi softver koji kreira rečnik slenga

Benchmark 09.03.2016
Kao i većina drugih velikih kompanija, Facebook podnosi zahteve za veliki broj patenata. Jedan od najnovijih, koji je odobren u februaru, je veoma intrigantan. U pitanju je softver koji skenira društvenu mrežu u potrazi za novim terminima i skladišti… »

HTC potpisao ekskluzivni trogodišnji ugovor za izradu Nexus telefona

Benchmark 09.03.2016
U poslednje vreme se pojavljivalo dosta glasina koje govore o budućnosti Nexus programa telefona. Već dugo vremena se govori da će Google zatvoriti Nexus program i početi da izrađuje sopstvene telefone. Nedavno se pojavila vest da će HTC biti jedini… »

Seagate demonstrirao 10 GB/s PCIe enterprise SSD

Benchmark 09.03.2016
Seagate je predstavio novi enterprise PCIe SSD, za koji kompanija tvrdi da je najbrži ikada. SSD je spreman za proizvodnju i njegovo lansiranje se očekuje ovog leta. SSD će biti prikazan tokom Open Compute Project Summita, predstojećeg vikenda, a… »

Ovog tromesečja prvi put u istoriji godišnji pad prodaje iPhone telefona

Benchmark 09.03.2016
Ovog tromesečja Apple očekuje da iPhone telefoni po prvi put u istoriji imaju pad prodaje u odnosu na isti period prošle godine. Čak je i Tim Kuk došao do tog zaključka poručivši da misle da će prodaja iPhone telefona opasti u prvom tromesečju… »

Apple sprema 5,8-inčni iPhone sa OLED ekranom

Benchmark 09.03.2016
Kako u svom ekskluzivnom izveštaju poručuje Digitimes, Apple trenutno priprema novi model iPhone telefona koji bi imao 5,8-inčni displej sa OLED panelom. U poslednje vreme se pojavljivalo mnogo nagađanja o tome kada bi OLED ekrani mogli da imaju… »