Izvor: BizLife arhiva vesti 09.03.2016

Marić: Povlači se voda u poplavljenim područjima

BizLife 09.03.2016
Načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Predrag Marić izjavio je danas da situacija u poplavljenim područjima u Srbiji mirnija i da se voda povlači. "Voda u poplavljenim područjima se povlači, a u sredinama gde… »

Strani investitori: Srbija ima veliki potencijal, ali i probleme koje mora da reši

BizLife 09.03.2016
Srbija ima veliki potencijal, ali postoje određeni problemi koje je neophodno rešiti, glavna je poruka panela Kopaonik biznis foruma na temu „Očekivanja stranih investitora povodom ekonomskih reformi“. Kao najveći problem Ernst Bode, izvršni… »

IZJAVA DANA: Dokaz da u Srbiji kvantitet uvek pobedi kvalitet

BizLife 09.03.2016
Marko Blagojević, direktor Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima „Nasipi jesu mogli biti viši, ali je i cena mnogo veća.Projektovani su tako, jer je voda tada bila na tom nivou… Da smo svaki nasip činili većim, pitanje je da li bi uspeli… »

SAVET DANA: Saša o jednom čoveku i timu

BizLife 09.03.2016
„Jedan čovek ne može da napravi tim, ali jedan čovek može da rasturi tim“. Aleksandar Đorđević Foto: BIZLife… »

VIDEO: Zašto će Ikea u Srbiji od 9300 proizvoda imati samo dva domaća

BizLife 09.03.2016
Na Kopaonik biznis forumu razogvarali smo sa Vladislavom Lalićem, direktorom za razvoj kompanije Ikea za jugoistočnu Evropu i pitali smo ga koliko je zadovoljan saradnjom sa proizvođačima u Srbiji i da li postoji mogućnost da više njih uđe u sistem… »

Pitić: Mladi završavaju škole, a ta zanimanja ne postoje

BizLife 09.03.2016
Predsednik Upravnog odbora Societe General banke Goran Pitić rekao je gostujući u emisiji Novi dan na N1 da iz našeg školskog sistema izlaze mladi ljudi koji se "ne uparuju" sa zahtevima tržišta. "Završavaju škole, a ta zanimanja ne postoje. To je… »

Naučnici objašnjavaju: Zašto je naša prva ideja retko i najbolja

BizLife 09.03.2016
Nazovite to efikasnost ili lenjost, ali mozak ne voli da troši previše energije. "Pitajte" ga da vam reši problem, i vratiće se sa rešenjem koje je najprostije iako nije obavezno najbolje. To misli David Eagleman, neurolog i istraživač na Baylor… »

Vučić vs. Ćulibrk na Kopaoniku: Ko je dobio? (VIDEO)

BizLife 09.03.2016
Jedna od interesantnih stvari koja se desila juče na Kopaonik biznis forumu je pominjanje glavnog urednika Milana Ćulibrka na konferenciji za štampu premijera Srbije Aleksandra Vučića. Premijer je imao opasku kako je „Ćulibrk opasan“, a mi smo… »

Osiguranje od poplava: Da li smo se opametili?

BizLife 09.03.2016
Na žalost, mi od 2014. do današnjeg dana ništa nismo naučili iz svega onoga što nam se dešavalo. Broj osiguranja od poplava nije se povećao i i dalje je malo zastupljen, a privreda i stanovništvo osiguranje od poplava i dalje smatraju kao luksuz… »

Mihajlović na KBF2016: Vrednost projekata u putnoj infrastrukturi tri milijarde evra

BizLife 09.03.2016
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da vrednost projekata u putnoj infrastrukturi u Srbiji iznosi blizu tri milijarde evra. Ona je na Biznis forumu na Kopaoniku najavila i da će Koridor 10 biti… »