Izvor: Blic arhiva vesti 09.03.2016

Predsednik Srbije Nagrađen: Kiril: Nikolić dokazao prijateljstvo sa Rusijom

Blic 09.03.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas sa Patrijarhom moskovskim i sve Rusije Kirilom koji je rekao da je Nikolić odavno zaslužio posebnu nagradu koja mu je danas uručena, jer je "čitavim životom i delom dokazivao vrline pravoslavlja i… »

Mektić: Ne očekujemo da izbeglička ruta skrene kroz BiH

Blic 09.03.2016
Ministar bezbednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić izjavio je danas da će BiH nastaviti da prati situaciju sa izbeglicama posle odluke zemalja EU da počnu da primenjuju šengenska pravila čime je praktično ukinuta dosadašnja balkanska ruta… »

Šešelj: Doći ću sutra na saslušanje, ali u Hag dobrovoljno ne idem

Blic 09.03.2016
Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da će sutra doći na saslušanje u Specijalni sud i ponovio svoj stav da dobrovoljno u Hag neće ići. - Doći ću pred Specijlani sud, očekujem da će tamo doći i veći broj naših… »

Majka i sin izgoreli u STRAVIČNOM POŽARU na Novom Beogradu

Blic 09.03.2016
Nata Atanacković (89) i njen sin Mića Atanacković (60) poginuli su u stravičnom požaru koji je izbio oko 5 sati jutros u stanu u Ulici Milutina Milankovića broj 40. - Nastradali su majka (89) i sin (60). Oni su se ugušili od dima - potvrdila je za… »

DA LI JE VUK POSTAO OVCA Deveti mart 25 godina kasnije i ironija sudbine

Blic 09.03.2016
Jeste neka vrsta ironije sudbine što je lider protesta 9. marta 1991. godine Vuk Drašković, energični čovek koji je označio početak opozicione vaninstitucionalne borbe u Srbiji i razvoj demokratije, danas postao tihi, nevidiljivi saradnik režima… »

U prvoj godini iz "Železnica" biće otpušteno 2.000 zaposlenih

Blic 09.03.2016
Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka Zorana Mihajlović izjavila je da se reforma srpskih železnica odvija po planu i da će u narednih pet godina morati da ode oko 6.000 radnika, a u prvoj godini oko 2.000. - Ne bih se složila sa izveštajem… »

Ruska Prognoza: Moguće još VEĆE PADAVINE nego 2014. godine

Blic 09.03.2016
Dobili smo vremensku prognozu iz Rusije koja se bitno razlikuje i koja ako se ostvari može doneti više padavina i vode nego 2014. godine, kaže Predrag Marić. Osim toga, načelnik Sektora za vanredne situacije kaže da od 20 časova permanentno zaseda… »

Nezaustavljiv: Tramp odneo pobedu u još tri države

Blic 09.03.2016
Pretendent za republikanskog kandidata na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp odneo je još tri pobede na unutarstranačkim izborima - u Mičigenu, Misisipiju i na Havajima. Kada je reč o rivalskoj Demokratskoj stranci, Barni Sanders pobedio je u… »

Balkanska migrantska ruta ZATVORENA

Blic 09.03.2016
Balkanska izbeglička ruta od ponoći je praktično zatvorena nakon što su Slovenija i Hrvatska počele da primenjuje novi režim ulaska u Šengensku zonu i prestale da dozvoljava ulazak migrantima bez validnih pasoša i viza. Nakon odluke Slovenije i… »

Sertić: Najveći problem preduzeća u restrukturiranju

Blic 09.03.2016
Ministar privrede Srbije Željko Sertić kazao je danas da će najteži deo posla biti rešavanje problema nekoliko preduzeća u restrukturiranju i onih koja su od strateškog interesa, jer zapošljavaju veliki broj ljudi. On je na Kopaonik biznis forumu… »