Izvor: Dnevnik arhiva vesti 09.03.2016

Balkanska ruta zatvorena za ilegalne migrante

Dnevnik 09.03.2016
LjUBLjANA, BEOGRAD, BRISEL: Slovenija od ponoći više neće primati migrante bez validnih pasoša i viza, čime će praktično biti zatvorena "balkanska ruta", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije. i navelo da će Srbija posle te odluke… »

Sud odlučuje o Šešelju

Dnevnik 09.03.2016
Šta će se dogoditi do 31.marta niti mogu, niti znam da govorim, jer se radi o slučaju koji je u rukama suda i videćemo kako će sud dalje postupati, izjavio je danas ministar pravde Nikola Selaković, odgovarajući na pitanje da li će Vojislav… »

Majka i sin stradali u požaru na Novom Beogradu

Dnevnik 09.03.2016
U požaru koji se dogodio rano jutros u stambenoj zgradi u Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu stradale su dve osobe, rečeno je jutros u Hitnoj pomoći. "Požar se dogodio jutros oko 5.00 časova stradali su majka (89) i sin (60) koji su se… »

Obeležen dan kada je vlast tenkovima krenula na narod

Dnevnik 09.03.2016
Predsednik SPO-a Vuk Drašković položio je cveće kraj spomenika Knezu Mihailu u centru Beograda, povodom 25 godina od velikih devetomartovskih. demonstracija. Predstavnici SPO-a su vence i cveće položili i na mestu pogibije demonstranta Branivoja… »

Mihajlović: Iz srpskih železnica mora da ode 6.000 ljudi

Dnevnik 09.03.2016
Potpredsednica Vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da se reforma srpskih železnica odvija. po planu i da će u narednih pet godina morati da ode oko 6.000 radnika, a u prvoj godini oko… »

Tramp nezadrživ, nada za Sandersa

Dnevnik 09.03.2016
VAŠINGTON: Donald Tramp nastavio je pohod ka predsedničkoj nominaciji republikanaca, pošto je u utorak pobedio u tri od četiri države u kojima su održani izbori, a nadu da još nije izgubio trku sa favoritom. demokrata Hilari Klinton, sačuvao je… »

Vanredno stanje u nekoliko županija uz granicu sa Srbijom i Hrvatskom

Dnevnik 09.03.2016
BUDIMPEŠTA: Mađarska vlada će proširiti vanredno stanje na celu zemlju zbog izbegličke krize, prenosi AP pozivajući se na ministra unutrašnjih poslova Šandor Pintera. Pinter je rekao da su te mere, uključujući dodatne policijske i vojne patrole… »

Uterati u red 700 firmi

Dnevnik 09.03.2016
Ministar privrede Željko Sertić poručio je da država mora da ima snažniju kontrolu nad javnim preduzećima nego što je to do sada bio slučaj. Sertić je, u svom izlaganju. na „Kopaonik biznis-forumu”, rekao da smo još daleko od dobrog… »

Devojčica poginula u napuštenom mlinu

Dnevnik 09.03.2016
U nesreći koja se sinoć dogodila u Ulici Dimitrija Tucovića u Pančevu poginula je jedna desetogodišnja devojčica. Devojčica, čiji su inicijali V. A, a koja je trebalo juče da napuni deset godina, poginula je kada je kroz tavan pala u prizemlje… »

Razbijena grupa međunarodnih krijumčara droge (video)

Dnevnik 09.03.2016
U zajedničkoj akciji policija Srbije, Češke i Španije, sprovedenoj u organizaciji Europola u okviru borbe protiv međunarodnog krijumčarenja droge, uhapšeno je 25 osumnjičenih, od kojih je 21 državljanin Republike Srbije, saopštila je juče… »