Izvor: e-Novine arhiva vesti 09.03.2016

Balkanska ruta zatvorena

e-Novine 09.03.2016
Migranti na "ničijoj zemlji" Hrvatska i Slovenija više ne dozvoljavaju izbeglicama tranzit preko svojih teritorija, a Slovenija će ubuduće u zemlju puštati samo one koje imaju odgovarajuća dokumenta za ulazak u šengensko područje. Srbija je… »

I srpski nacoši odgurnuli Dobricu Ćosića

e-Novine 09.03.2016
Otac nacije, uzidan u temelje Kruševačke škole. Iako je Dobrica Ćosić samog sebe (još za života) uzidao u temelje Kruševačke filozofsko-književne škole, savet nije prihvatio predlog direktora Kulturnog centra, mr Miroslava Smiljkovića, da… »

8 Marsi midis grave dhe burrave

e-Novine 09.03.2016
Lukoviq shkruan shqip. Na Dan žena, 8. marta, objavljen je Lukovićev tekst u dodatku Koha per Grate (Vreme za Žene), koji je pripremio Kosovski Centar za Rodne Studije (Qendra Kosovare per Studime Gjinore/Kosovar Center for Gender Studies), a objavljen… »

Poslednji apel

e-Novine 09.03.2016
Pismo e-čitaocima. Mada je finansijska situacija našeg portala takva da liči na samoubilačku misiju spasavanja e-redova, mesecima smo se odupirali ideji da naše čitaoce pozovemo na novčanu mobilizaciju. Neki od komentatora čak su primetili da smo… »

Astronomska cena rata u Siriji

e-Novine 09.03.2016
Ceh petogodišnjeg sukoba. Materijalni troškovi sukoba u Siriji do sada su procenjeni na 275 milijardi dolara, a dostići će 1,3 biliona dolara ukoliko se rat nastavi do 2020. godine, pokazuju rezultati najnovijeg istraživanja međunarodne nevladine… »

Klanjem do zvezda

e-Novine 09.03.2016
Pomozimo Udruženju književnika Srbije u izboru urednika. Udruženje književnika Srbije raspisalo je dva konkursa, za urednika Tribine „Francuska 7“ kao i za glavnog i odgovornog urednika „Književnih novina“. Kao verni pratilac dešavanja u… »

Strip R.M. Guere kao serija

e-Novine 09.03.2016
"Scalped": Naručena pilot epizoda. Televizijska kuća WGN America naručila je pilot epizodu za seriju "Scalped", po istoimenom stripu izdavačke kuće DC Comics. Kreativni direktor te kuće, Geoff Johns, biće i jedan od izvršnih producenata serije… »

Dan kad sam video Čivtelića

e-Novine 09.03.2016
Jutro u sudu sa živim advokatskim bankomatom. Čovek svašta pamti u životu; neko se seća prvog seksanja, drugog razreda osnovne škole, treće žene, četvrtog kraljevačkog bataljona ili petog elementa. Od danas, srijeda 9. mart, pamtiću da sam u… »

Na Balkanu postoji neko ludilo protiv stranaca

e-Novine 09.03.2016
Aleksandar Vučić o antizapadnoj histeriji u delu javnosti. Premijer Srbije Aleksandar Vučić konstatovao je da na Balkanu ponovo postoji neko ludilo protiv stranaca, iako su strani investitori ključni generator ekonomskog rasta. On je, na konferenciji… »

Foto-mafijaši, vi ste heroji naši!

e-Novine 09.03.2016
Tko se poslednji smeje, najslađe se zagrcne: NSFM-ovci se džabe radovali. Premalo je radosnih trenutaka u životima naših nacoša (i) ruskokolonaša: Srbija nezaustavljivo srlja u EU; NATO okupator svuda oko nas; Kosovo nikad neovisnije, o Metohiji da… »