Izvor: EurActiv arhiva vesti 09.03.2016

Jedinstven glas civilnog društva o EU u Vojvodini

EurActiv 09.03.2016
Organizacije civilnog društva iz Vojvodine formirale su 9. marta Vojvođansku inicijativu za EU, čiji je cilj da se uobilče interesi građana te pokrajine u procesu pridruživanja Srbije Evropskoj uniji. Inicijativu je osnovalo osam raznorodnih… »

Konkurs za nagradu EU za istraživačko novinarstvo

EurActiv 09.03.2016
Novosadska novinarska škola, kao članica partnerstva organizacija civilnog društva koje upravljaju procesom dodele Nagrade EU za istraživačko novinarstvo, upućuje poziv za nominacije za nagradu za istraživačke priče objavljene u periodu između… »

I ekološki novinari pod pritiskom i cenzurom

EurActiv 09.03.2016
U toku je najveći svetski rat do sada – rat protiv zagađenja, koje preti da uništi čoveka, ukazala je ekološka aktivistkinja Jolen de la Binj. Premijer Monaka ukazao je da je Mediteran posebno ugrožen, kao područje sa 1% mora ali velikim… »

ECB odlučuje o stimulansima za zonu evra

EurActiv 09.03.2016
Nakon što je predsednik Evropske centralne banke Mario Dragi obećao više podsticaja za ekonomiju devetnaestočlane zone evra, analitičari se pitaju koliko će stimulansi biti veći i kakve će efekte imati. Najmanje što se očekuje sa sastanka ECB… »

Balkanska ruta zatvorena, mogući novi pravci kretanja migranata

EurActiv 09.03.2016
Balkanska ruta je od 9. marta praktično zatvorena za prolazak migranata, iako posle razgovora u Briselu o izbegličkoj krizi članice EU nisu želele da zvanično proglase zatvaranje tog puta kojim je prošle godine prošlo više od 850.000 izbeglica i… »