Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 09.03.2016

Neočekivana pobeda Sandersa; Tramp i dalje na vrhu

Glas Amerike 09.03.2016
Mnoge ankete su ukazivale da je bivša državna sekretarka Hilari Klinton favorit u Mičigenu, ali je Berni Sanders osvojio 50 odsto glasova dobivši podršku radničke klase u toj državi. Senator iz Vermonta Berni Sanders zabeležio neočekivanu pobedu… »

Nuklearni propagandni rat S. Koreje

Glas Amerike 09.03.2016
Severnokorejski lider KIm Džong Un izjavio je da je njegova zemlja razvila minijaturne bojeve glave koje mogu da se stave na balističke rakete. I dok takve agresivne tvrdnje nisu ništa novo kada je reč o Pjongjangu, ovo je prvi put da je to objavio… »

De Mistura čeka "ključne igrače"

Glas Amerike 09.03.2016
Izaslanik UN-a Stafan de Mistura izjavio da očekuje da u ponedeljak počnu „sadržajni“ razgovori o političkoj tranziciji u Siriji, te da oni neće trajati dalje od 24. marta. De Mistura je izneo tu ocenu u Ženevi, gde je formalno otvorena druga… »

Zatvorena "balkanska ruta" za migrante

Glas Amerike 09.03.2016
Makedonija danas zatvorila svoju granicu, dan pošto su Slovenija, Hrvatska i Srbija najavile nove i strožije restrikcije, odnosno pravila za ulazak migranata. Hiljade migranata iz Sirije i drugih zemalja trenutno su zaglavljene u Grčkoj, zaustavljene… »

Istraga protiv Blatera i Platinija

Glas Amerike 09.03.2016
Francuske vlasti upale u prostorije Fudbalskog saveza te zemlje u Parizu, kako bi prikupile dokumentaciju u istrazi koja se vodi protiv bivšeg predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sepa Blatera. Švajcarski istražitelji koji sarađuju sa… »

Mekejn: Nećemo napustiti Balkan

Glas Amerike 09.03.2016
Bez obzira na to ko budu kandidati na predsedničkim izborima i ko na kraju pobedi, SAD moraju da nastave da pomažu Balkanu i da se zalažu za integraciju regiona, poručio je u ekskluzivnom intervjuu za Glas Amerike senator Džon Mekejn. Republikanski… »

Bajden osudio napade u Izraelu

Glas Amerike 09.03.2016
Potpredsednik SAD Džozef Bajden osudio je niz palestinskih napada koji su se odigrali tokom njegove posete Izraelu, navodeći da „ne može biti opravdanja za takvo nasilje puno mržnje“. Stojeći uz izraelskog premijera Benjamina Netanjahua, Bajden… »

Preminuo "peti Bitls" - ser Džordž Martin

Glas Amerike 09.03.2016
Muzički producent ser Džordž Martin, poznat i pod nadimkom "peti Bitls", preminuo je u 91. godini, objavio je na Tviteru bivši bubnjar Bitlsa, Ringo Star. Martin, muzičar sa klasičnim obrazovanjem, potpisao je ugovor sa četvoricom mladih Bitlsa… »

"Zahtevi opozicije u CG jednokratnog karaktera"

Glas Amerike 09.03.2016
Parlamentarni dijalog o uslovima za slobodne izbore u Crnoj Gori, uskoro će biti nastavljen, kaže za Glas Amerike politički analitičar Zlatko Vujović. Vujović tvrdi da je poruka sa međunarodnih adresa više nego jasna: sporazum se mora ostvariti… »