Izvor: iKragujevac arhiva vesti 09.03.2016

Grad Kragujevac izmirio obaveze prema prevoznicima

iKragujevac 09.03.2016
Prevoznicima koji po ugovoru, pružaju uslugu javnog gradskog i prigradskog prevoza u Kragujevcu, grad je izmirio je sve zaostale obaveze. Nakon poslednjeg konkursa usluge javnog gradskog i prigradskog prevoza u Kragujevcu pružaju tri prevoznika… »

Kragujevac domaćin Prvenstva Srbije u streljaštvu

iKragujevac 09.03.2016
Kragujevac će narednog vikenda biti domaćin Prvenstva Srbije u streljaštvu. Najbolji srpski strelci boriće se vazdušnim oružjem u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji za titule u “A“ programu. U godini jubileja, kada obeležava 135 godina… »

Radna mesta u kragujevačkom domu učenika "Artem"

iKragujevac 09.03.2016
Domaćin sastanka direktora domova učenika iz cele Srbije, prvi put, bio je kragujevački dom učenika "Artem". Sastanku su prisustvovali i predstavnici ministarstva prosvete. Po nalogu ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, razgovaralo se… »

NTC radionica od sada i u našem gradu

iKragujevac 09.03.2016
U organizaciji Društva učitelja Kragujevca i Centra za stručno usavršavanje u sali Prve kragujevačke Gimnazije održana je promocija NTC radionica za predškolce i učenike do četvrtog razreda. Nikola Tesla Centar ili skraćeno NTC radionice… »

Grad završava stanove za mlade naučnike

iKragujevac 09.03.2016
Uskoro će i mladi naučnici u Kragujevcu dobiti stanove. Očekuje se da će novi članovi Upravnog odbora Fondacije za rešavanje stambenog pitanja mladih istraživača koji su izabrani na današnjoj sednici Saveta Univerziteta, doneti i pravilnik o… »

Održana konstitutivna sednica Saveta Univerziteta u Kragujevcu

iKragujevac 09.03.2016
Na konstitutivnoj sednici Saveta Univerziteta u Kragujevcu, održanoj 08. marta 2016. godine, verifikovani su mandati trinaest nastavnika fakulteta u sastavu Univerziteta u Kragujevcu čime je ustanovljen novi saziv organa upravljanja Univerziteta. Sa… »

Dnevni horoskop 10.03.2016.

iKragujevac 09.03.2016
OVAN Pokušavate da zasenite svoju okolinu i možda u pomalo samouverenom stilu prihvatate različite obaveze. Zarad poštovanja nekih poslovnih dogovora, prihvatite kompromisno rešenje koje Vam predlažu bliski saradnici. Potrebno je bolje da… »

Sutra bez struje ostaju sledeće ulice i naselja

iKragujevac 09.03.2016
Sutra 10.03.2016. bez struje ostaju sledeći potrošači: -Zbog rekonstrukcije niskonaponske mreže u vremenu od 09.00 do 14.00 sati doći će do prekida u isporuci el. energije potrošačima u ul.Boška Janjića, deo Radovana Mićovića, Borivoja… »

Fudbalskom klubu Radnički stiže spas

iKragujevac 09.03.2016
Grad Kragujevac neće dopustiti da njegov fudbalski klub propadne usled teške materijalne situacije. Kako bi spasao svoj fudbalski klub osnovan pre 93 godine, Grad Kragujevac, formiraće sportsko privredno društvo "Radnički 1923". d.o.o. To je, prema… »

Čas humanosti kragujevačkih profesora

iKragujevac 09.03.2016
Profesori Politehničke škole "VIŠ" u Kragujevcu, s ciljem da pomognu učenicima u teškoj materijalnoj situaciji, osnovali su humanitarni fond. Fond je osnovan da bi materijalno ugroženi učenici mogli redovno da imaju užinu i prevoz. Svi zaposleni u… »