Izvor: Moj Novi Sad arhiva vesti 09.03.2016

U četvrtak oblačno s kišom, temperatura do 9°C

Moj Novi Sad 09.03.2016
Do kraja današnjeg dana umereno do potpuno oblačno, u većem delu zemlje suvo, na istoku i jugoistoku povremeno s kišom gde se očekuje oko 20mm za 12 sati. Krajem dana, uveče i tokom noći kiša i u ostalim krajevima. U srbiji u četvrtak oblačno s… »

Međunarodna akcija: Novosađani među uhapšenim dilerima droge (FOTO)

Moj Novi Sad 09.03.2016
Od ukupno 25 uhapšenih u akciji koju su, u organizaciji Europola, sprovele policije Srbije, Češke i Španije, 21 je državljanin Srbije. Vođa kriminalne grupe, koja se bavila proizvodnjom i prodajom droge, je S.S (41) iz Novog Sada. Kako je saopšteno… »

Javašluk: Novosađani moraju da jure radnike po "Lisju"

Moj Novi Sad 09.03.2016
Pokušaj našeg sugrađanina B. M. da proteklih dana dobije uslugu u JKP "Lisje" – jedan je od primera nerada i nereda koji vladaju u javnom sektoru. Ovaj Novosađanin je tako doživeo da svakodnevno vidi kako izgleda kada su kancelarije prazne jer… »

"Momo i prijatelji": Kaporovi portreti istaknutih umetnika u KCNS

Moj Novi Sad 09.03.2016
Izložbom portreta Mome Kapora pod nazivom "Momo i prijatelji“ – koja će biti otvorena u četvrtak, 10. marta, u 19 časova u Likovnom salonu Kulturnog centra Novog Sada – počeće deveta po redu manifestacija "Antićevi dani". Ovogodišnji program… »

Delovi Veternika i Kaća bez vode zbog havarije

Moj Novi Sad 09.03.2016
Zbog radova na vodovodnoj mreži, pojedine ulice u Kaću i Veterniku biće bez vode do 13 časova. Kać: Bez vode će od 9 do 13 sati biti Njegoševa ulica od Omladinske do Radničke ulice i Radnička ulica od Njegoševe do Svetosavske ulice. Postoji… »

Epidemija gripa među novosadskim mališanima

Moj Novi Sad 09.03.2016
Sve je više bolesnih mališana u novosadskim vrtićima i osnovnim školama. Virus koji vlada prati prvenstveno visoka temperatura. Broj dece i roditelja koja čekaju na pregled, sve je veći u Domu zdravlja. Najveće gužve su na odeljenju koje prima… »

Otimali novac od maloletnika

Moj Novi Sad 09.03.2016
Policija je u Novom Sadu uhvatila trojicu osumnjičenih za nasilničko ponašanje, neposredno posle ovog krivičnog dela. Sumnja se da su oni, jutros, presretali maloletnike i šamarali ih, tražeći im novac ili cigarete. Brzom reakcijom interventne… »

U Novom Sadu manje krađa bicikala nego prošle godine

Moj Novi Sad 09.03.2016
U Novom Sadu od početka ove godine ukradeno je 38 bicikala ili 10 puta manje, nego u istom periodu lane. U Policiji to objašnjavaju uvođenjem registra ukradenih dvotočkaša i patrola na biciklima. Niko ne treba da se začudi, ako ga policija zaustavi… »

U Srbiji od ove godine 4.500 lekara manje

Moj Novi Sad 09.03.2016
Lekari koji u prethodnih sedam godina nisu prikupili potreban broj bodova učešćem na stručnim skupovima, polagali su ispite kako bi obnovili licencu za rad. Od 24.600 lekara koliko je trebalo da obnovi licencu, to je učinilo skoro 19.000, ali oko… »

Dizajner video-igara – novi smer na Akademiji umetnosti

Moj Novi Sad 09.03.2016
Nedavno završena novosadska Konferencija o obrazovanju developera video igara u žižu javnosti je stavila inicijativu da se na novosadskoj Akademiji umetnosti naredne godine formira novi studijski program - Dizajn video-igara, prvi u Srbiji. Dekan… »