Izvor: Newsweek arhiva vesti 09.03.2016

Hrvati koriste pristupanje Srbije EU: Ispostavljaju nam zahtev za ratnu odštetu?

Newsweek 09.03.2016
Hrvatska mora rešiti pitanje ratnih zločina i plaćanja toga pogotovo sad kad su pretpristupni pregovori pregovori Srbije u EU, tvrdi kandidat za ministra branitelja Branko Borković. Nestranački kandidat za ministra branitelja Branko Borković izjavio… »

Skoro rešena misterija: Ima li u Srbiji Milenijalaca?

Newsweek 09.03.2016
Na ovo pitanje koje podrazumeva ljude od 15 do 35 godina, koji su zaluđenici za gedžete, odgovara Miloje Sekulić, jedan od učesnika konferencije "Digitalno bankarstvo i ekonomija" Generacija koja poslednjih godina najviše privlači našu pažnju i o… »

Petrič: Kosovo izgubilo simpatije EU

Newsweek 09.03.2016
Suzavac i molotovljevi kokteli uplašili građane EU koji bi trebalo da daju podršku viznoj liberalizaciji za Kosovo, pa je i podrška za viznu liberalizaciju osetno opala, kaže Volfgang Petrič. Nekadašnji specijalni izaslanik EU za Kosovo Volfgang… »

Ova policajka u Avganistanu je dobila neobičan poklon za Dan žena

Newsweek 09.03.2016
Dan žena je na raznim kontinentima proslavlje različiti, a jedna policajka u Kabulu je dobila i mural tin povodom. Friba Hamid, (30), pripadnica avganistanske policije pomaže da se povodom oslika mural u njenu čast. Mular se nalazi na zidu pored… »

Moskva odlučna: Rusija očekuje referendum o članstvu Srbije u NATO

Newsweek 09.03.2016
Rusija očekuje da Srbija održi referendum o članstvu u NATO-u, ocenjuje dnevnik "Komersant" i dodaje da će to biti jedna od tema tokom razgovora srpskog predsednika Tomislava Nikolića. Rusija očekuje da Srbija održi referendum o članstvu u NATO-u… »

Zadivite društvo oko sebe - postanite mađioničar: Poznati iluzionista vas uči trikovima (VIDEO)

Newsweek 09.03.2016
Mađioničar čije trikove na Jutjubu prati 4 miliona ljudi, neke od njih je razotkrio pa za malo vremena možete i vi postati iluzionista večeri. Ako se ikada poželite naći u središtu pažnje i pritom dobro zabaviti društvo, dobro izveden… »

Pre četvrt veka režim Slobodana Miloševića je bio najranjiviji (VIDEO)

Newsweek 09.03.2016
Režim Slobodana Miloševića nikada nije bio uzdrman kao posle devetomartovskih demonstracija 1991. godine. Danas se navršava četvrt veka od prvih velikih opozicionih demonstracija koje je u Beogradu, zbog ratnohuškačke politike tadašnje državne… »

I Kušner mogući svedok protiv Hašima Tačija

Newsweek 09.03.2016
"Ne mogu da kažem da je Bernar Kušner znao za trgovinu organima, ali je nemoguće da nije imao informacije o organizovanom kriminalu na Kosovu", rekao je bivši komandir policije UMNIK-a Stju Kelok. Jedan od svedoka, koji bi mogao da bude pozvan da… »

Omer Karabeg, legenda SFRJ televizije za NEWSWEEK: Vučića dok ima Pink ne interesuje RTS

Newsweek 09.03.2016
Poznato lice sa TV ekrana iz vremena SFRJ, Omer Karabeg, smatra da na Balkanu narod prati vođe, i stoga me može imati isti stepen odgovornosti. "Elite se pitaju, elite daju smer razvoja društva kako se ide i šta se radi", kaže Karabeg za Newsweek… »

Odlazak legende: Preminuo čovek odgovoran za nastanak Bitlsa

Newsweek 09.03.2016
Producent legendarnih "Bitlsa" Džordž Martin, poznatiji kao "peti Bitls" preminuo je u 91. godini, saopšteno je u Londonu. Producent legendarnih "" Džordž Martin, poznatiji kao "peti Bitls" preminuo je u 91. godini, saopšteno je u Londonu. Potvrda o… »