Izvor: Novi magazin arhiva vesti 09.03.2016

Jedan od reditelja serijala "Matriks" objavio da menja pol

Novi magazin 09.03.2016
U saopštenju objavljenom na vebsajtu Vindi siti tajmsa (Windy City Times) 48-ogodišnji slavni reditelj rođen u Čikagu napisao je "Senzacionalna promena pola - braća Vačovski postaju sestre!!!" Vindi siti tajms je publikacija LGBT populacije u… »

Vlasnik kompanije IKEA kupuje garderobu na buvljaku

Novi magazin 09.03.2016
Osnivač i vlasnik čuvene švedske firme Ikea, Ingvar Kamprad izjavio je u dokumentarnom programu koji je danas emitovao TV4 kanal švedske televizije, da kupuje svu svoju garderobu na buvljaku da bi uštedeo novac. Kamprad čak kaže da misli da je sve… »

Mektić: Ne očekujemo da izbeglička ruta skrene kroz BiH

Novi magazin 09.03.2016
Posle sastanka sa ambasadorom Italije u BiH Ruđerom Korijasom, Mektić je ocenio da nije realno eventualno otvaranje alternativnog pravca za kretanje izbeglica iz Sirije preko BiH, s obzirom na to da su zatvorene granice nastavka rute prema EU. Kako je… »

Njujork ukida podelu na ženske i muške toalete

Novi magazin 09.03.2016
Stanovnici i posetioci Njujorka mogu da koriste toalete koji su u vlasništvu grada prema sopstvenom osećaju rodnog identiteta, a ne prema polu, prenosi portal N1. LGBT populacija, koja u Njujorku broji oko 25.000 pripadnika, veruje da će ovaj potez… »

Čavušoglu: Turska želi da sarađuje sa UN u zbrinjavanju migranata

Novi magazin 09.03.2016
Čavušoglu je rekao da je taj sporazum najbolji način da se obeshrabre nelegalni migranti i poraze krijumčari koji migrante u opasnim uslovima prebacuju preko Egejskog mora u Grčku. "Cilj je da se zaustavi ilegalna migracija... Želimo da saradjujemo… »

Lekari u Britaniji započeli 48-časovni štrajk

Novi magazin 09.03.2016
Stažisti će biti jedini koji će raditi u toku štrajka. Ovo je treći štrajk ove godine. Glavni zahtevi su vezani za isplatu prekovremenog rada tokom vikenda i da li bi subota trebalo da se tretira kao normalan radni dan. Vlada je saopštila da će… »

Možda ste anemični, a da to ni ne znate

Novi magazin 09.03.2016
Anemija je simptom, a ne bolest Crvena krvna zrnca imaju važan posao – prenose kiseonik širom organizma. Ako ste malokrvni, to znači da vam je broj crvenih krvnih zrnaca premali ili da ona u sebi nemaju dovoljno hemoglobina (proteina bogatog… »

Mešavina dve namirnice uklanja bolove brže od lekova

Novi magazin 09.03.2016
Zdravstveni problemi kao što su dijareja ili jaka glavobolja se ne mogu smestiti u kategoriju bolesti, ali su itekako neprijatni za organizam i dodatno ga slabe. Ukoliko ne želite da koristite lekove, možete da koristite kombinaciju ove dve namirnice… »

Čupić: Srbija sve bolje mesto za investicije

Novi magazin 09.03.2016
On je, međutim, kazao da i dalje kaskamo za drugim zemljama u regionu koje su članice EU, jer naša stopa rasta nije dovoljna, iako je pozitivna. "Sprovodi se fiskalna konsolidacija, moramo da idemo stopama rasta BDP-a i to je jedini način da smanjimo… »

Šta će se desiti ako jedete jaja svaki dan?

Novi magazin 09.03.2016
Telo samostalno proizvodi 11 esencijalnih masnih kiselina, neophodnih za pravilno funkcionisanje organizma. Međutim, telu je potrebno još 9 esencijalnih masnih kiselina, a njih možemo pronaći u jajima. Manjak tih 9 esencijalnih masnih kiselina može… »