Izvor: Novi magazin arhiva vesti 09.03.2016

Nikolić: Ne očekujemo više od 30-35 mm kiše

Novi magazin 09.03.2016
Upitan kolika je verovatnoća da se obistini ruska prognoza, o 80 do 100 milimetara po kvadratnom metru, on je rekao da je Srbija ruskim prognozerima na zapadnom rubu i da su tu moguće i greške. "Najgori mogući scenario koji smo razmatrali jutros jeste… »

U spisak uključene i lokacije na KiM na kojima se ne glasa

Novi magazin 09.03.2016
Ljudi koji žive u tim mestima ne ulaze u ukupan broj birača i za njih se ne štampaju birački listići, napominju u saopštenju iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Ukupan broj birača koji će imati pravo da glasaju 24. aprila 2016, a… »

EPS: 2015. smo završili u plusu od 2,5 milijarde dinara

Novi magazin 09.03.2016
Surla je na Biznis forumu na Kopaoniku istakao da je EPS najveće privredno društvo u Srbiji, koje u ukupnim prihodima budžeta ima učešće od sedam odsto. EPS je, prema njegovim rečima, na osnovu poreža, doprinosa, akciza, takse na ekologiju i… »

Ðurović: Turska ne poštuje prava ni svojih građana

Novi magazin 09.03.2016
"Države na balkanskoj ruti više neće pomagati izbeglicama i prevoziti ih preko svoje teritorije. Granice će moći da prelaze samo izbeglice sa pasošom i sa vizom za ulazak u tu zemlju. Treba imati u vidu da izbeglice ne podležu ovakvim restrikcijama… »

Generalu Đukiću u Hrvatskoj određen istražni zatvor

Novi magazin 09.03.2016
Đukić, koji je državljanin Srbije, uhapšen je sredinom prošle godine u Crnoj Gori na osnovu hrvatske poternice raspisane zbog optužnice za ratni zločin protiv civila, odnosno rušenje brane na Peruči 1993, a juče je izručen Hrvatskoj. "Dalja… »

Tramp: Ako se Republikanci ujedine, nepobediv sam

Novi magazin 09.03.2016
On je istakao da kao predstavnik ujedinjene partije neće biti poražen na predsedničkim izborima u SAD u novembru, prenela je agencija AP. "Ukoliko se Republikanska stranka ujedini i podrži nas, niko neće moći da nas pobedi", rekao je Tramp u izjavi… »

Emirati: Zbog nevremena zatvorene škole

Novi magazin 09.03.2016
S obzirom da se očekuje da će nevreme potrajati, đaci ni sutra neće ići u školu. U popodnevnim satima obnovljeni su letovi sa aerodroma u Abu Dabiju, koji su jutros bili obustavljeni. Na međunarodnom aerodromu u Dubaiju, takođe, bio je poremećen… »

PU: Ubijena žena u Novom Pazaru

Novi magazin 09.03.2016
On je rekao da se ubistvo desilo u Sarajevskoj ulici i da je policija odmah izašla na lice mesta. Pretpostavlja se da je muškarac star 39 godina iz vatrenog oružija prvo upucao svoju suprugu (34), a nakon toga pokušao da ubije sebe. Policija vrši… »

Novinari ne kleče: Tasovac ne poznaje stanje u medijima

Novi magazin 09.03.2016
Inicijativa je 26. februara u Ministarstvu predala zahtev za sastanak sa Tasovcem i navela da on kao ministar zadužen za oblast informisanja, snosi najveću odgovornost za loše stanje u medijima i da treba u što kraćem roku da zakaže sastanak sa… »

Kapaciteti u zatvorima povećani 50 odsto od 2012.

Novi magazin 09.03.2016
Nakon obilaska renoviranih delova Okružnog zatvora u Beogradu Selaković je rekao novinarima da su od 2012, a posebno u protekle dve godine Ministarstvo pravde i Uprava za izvršenje krivičnih sankcija uložili mnogo energije i snage da se stanje u… »