Izvor: Novi magazin arhiva vesti 09.03.2016

Bakingemska palata: Netačno da kraljica podržava "Brekzit"

Novi magazin 09.03.2016
"Kraljica je i dalje politički neutralna, kao što je bila 63 godine", naveo je portparol britanske kraljice u odgovoru medijima elektronskom poštom, prenosi Rojters. On je dodao da Bakingemska palata neće komentarisati "lažne tvrdnje neimeovnih… »

Automobil bomba usmrtio četvoro u Mogadišu

Novi magazin 09.03.2016
General policije Ali Herši Bare rekao je da je bombaš samoubica aktivirao eksploziv u automobilu ispred kafea u blizini policijske akademije. Niko još nije preuzeo odgovornost za napad koji ima obeležja islamske ekstremističke grupe Al Šabab… »

Uhapšen šef jedinice ID za hemijsko oružje u Iraku

Novi magazin 09.03.2016
Oni su izjavili za novinsku agenciju AP da je uhapšen Slajman Daud al Afari, nekadašnji stručnjak za hemijsko i biološko oružje u vreme vladavine bivšeg iračkog predsednika Sadama Huseina. Zvaničnici, koji imaju direktna saznanja o ogranku za… »

Dačić, Klemens: Mora se naci zajedničko rešenje za izbegle

Novi magazin 09.03.2016
Dačić je naglasio da Srbija, kao država tranzita, očekuje jedinstveno rešenje na nivou Evropske unije i da ćemo, kao i do sada, nastaviti da činimo napore da pružimo adekvatnu pomoć izbeglicama i migrantima dok su na teritoriji Srbije, saopštilo… »

Fico dobio deset dana da pokuša da sastavi novu slovačku vladu

Novi magazin 09.03.2016
"Mandat da sastavim vladu sam prihvatio. Dogovorio sam da on traje do petka naredne sedmice. Nikome nije u interesu da odugovlači ako bi se pojavile nove okolnosti", rekao je nakon sastanka sa predsednikom Fico.Lider vladajućeg SMER-a, stranke koja je… »

Ugljanin: Akcioni plan za manjine nepotpun i nelegitiman

Novi magazin 09.03.2016
Ugljanin je u pismu naveo da je "Bošnjacima bilo uskraćeno da učestvuju u izradi finalne verzije Akcionog plana", kao i da u njega nisu ugrađeni zahtevi i predlozi BNV, kao najvišeg predstavničkog tela Bošnjaka u Srbiji. "O Akcionom planu se nije… »

Nigerija: 34 mrtvih u srušenoj zgradi u Lagosu

Novi magazin 09.03.2016
Spasioci su uspeli da izvuku 13 osoba, saopštio je zvaničnik Nacionalne službe za vanredne situacije, prenosi AFP. On je dodao da je pokrenuta istraga uzroka rušenja novogradnje. Do rušenja zgrade je došlo juče nakon olujne kiše u četvrti Leki… »

Italija:Policija uhapsila Somalijca koji je planirao napad

Novi magazin 09.03.2016
Mladić je tražilac azila, a uhapšen je u prihvatnom centru u regionu Molize. Glavni tužilac Armando D''Alterio je rekao da policija ima jasne dokaze koji ukazuju da je on pripremao bombaški napad u Rimu D''Alterio je objavio transkripte… »

Srpske rukometašice na korak od Evropskog prvenstva

Novi magazin 09.03.2016
Srbija ima šest bodova i u grupi je ispred današnjeg protivnika, Ukrajine i Italije. Za plasman na kontinentalni šampionat biće joj potrebna pobeda u narednom kolu, u revanšu protiv Češke u nedelju. Najefikasnija je bila Katarina Krpež Šlezak sa… »

Miterlener: Otvaranje granica ne dolazi u obzir

Novi magazin 09.03.2016
On je naglasio da ne dolazi u obzir otvaranje granica Austrije, kao što je zvanični Beč učinio prošle jeseni prema Mađarskoj, kako bi pustio izbeglice u zemlju. Miterlener i Merkel, kako prenose austrijski mediji, dogovorili su „kulturu… »