Izvor: Novi magazin arhiva vesti 09.03.2016

Sedam znakova da vam je telo puno toksina

Novi magazin 09.03.2016
Da je vaše telo puno toksina, možete prepoznati iz narednih sedam znakova. Muči li vas i samo jedan od ovih simptoma, on može upućivati na preveliku količinu toksina, a ako ih osećate više od tri, možete biti sigurni da vašem telu treba… »

Aluminijumska folija može biti opasna: Da li je pravilno koristite?

Novi magazin 09.03.2016
Mnogi od vas je sigurno imaju u svojim kuhinjskim ormarićima i može biti vrlo korisna, ali i štetna. Evo nekoliko saveta, kako da je najbolje iskoristite. Da biste sprečili da kožica kod pileta ili ćurke ne izgori, pre nego se celo ispeče, držite… »

Beli luk sprečava niz bolesti

Novi magazin 09.03.2016
Svetska zdravstvena organizacija (SZO) prepoznala je korisna svojstva belog luka i smatra da je odličan dodatak ishrani u borbi protiv hiperlipidemije (povišenog nivoa masnoća u krvi), ili sprečavanja vaskularnih problema povezanih sa starenjem, kao… »

Berg: Pokušavamo da učinimo firme efikasnijim

Novi magazin 09.03.2016
“Angažovani smo u Srbiji kada je reč o državnim preduzećima. Pokušali smo više godina da im pomognemo da povećaju operativnu efikasnost”, rekao je on na 23. Kopaonik biznis forumu. Berg je objasnio da EBRD pruža savetodavnu pomoć, ali i… »

Belhospis za pomoć obolelima od raka

Novi magazin 09.03.2016
Ambasador Belgije u Srbiji Leo Daes istakao je da Belhospis obavlja veoma važan i plemenit zadatak, pokušavajući da pomogne ljudima koji su u poslednjem stadijumu raka. "Ovo je korak dalje u radu organizacije, u nameri da izgradi prvi stacionar za… »

Čašica alkohola štiti od demencije

Novi magazin 09.03.2016
Osobe koje piju tri do pet šoljica kafe dnevno imaju 65 odsto manji rizik da obole od demencije od onih koji uopšte ne unose kofein, pokazalo je istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Kaliforniji, a objavljeno na internet stranici Američkog… »

Kradljivci dijamanata osuđeni na sedam godina zatvora

Novi magazin 09.03.2016
Banda starijih pljačkaša opljačkala je prošle godine sefove u glavnom londonskom trezoru za nakit, u poslovnoj zoni Haton garden, nakon čega je pobegla s gotovinom i nakitom u vrednosti od 14 miliona funti. Ova pljačka okarakterisana je kao najveća… »

Udovičić: Zavod je Nacionalni trening centar, kuća sportista

Novi magazin 09.03.2016
„Novim Zakonom o sportu Zavod smo proglasili Nacionalnim trening centrom. Zavod je uvek bio i biće, kuća svih sportista, mesto u kome rade najbolji stručnjaci, koji na najbolji mogući način vode brigu o našim sportistima", rekao je Udovičić… »

Ivanišević na panelu na FPN-u

Novi magazin 09.03.2016
Ivanišević je na panelu "Povećani priliv migranata i azilanata: Viđenje Republike Srbije" na Fakultetu političkih nauka rekao da sada važe nova pravila i da je migrantska ruta kroz Srbiju zatvorena, kao i da niko ne može da kaže šta konkretno… »

Orešković: Migranti više neće prolaziti balkanskom rutom

Novi magazin 09.03.2016
To je, kazao je, bio stav Hrvatske i Slovenije na samitu EU i Turske u ponedejak.Nakon toga Slovenija je aktivirala sćengenska pravila, što cnači da neko ko ne traži azil, neće moći da prođe kroz Sloveniju. To je stvorilo domino efekt, mi smo to… »