Izvor: Novi magazin/Društvo arhiva vesti 09.03.2016

Četvrt veka od Devetomartovskih demonstracija

Novi magazin 09.03.2016
Taj datum je istovremeno i početak vaninstitucionalne političke borbe opozicije, koja je 2000. godine rezultirala smenom vlasti i početkom konsolidacije demokratskog sistema u Srbiji. Devetomartovski protest u Beogradu je organizovao i predvodio Srpski… »

Mađarska proširila vanrednu situaciju na čitavu zemlju

Novi magazin 09.03.2016
Mađarski ministar unutrašnjih poslova Šandor Pinter je izjavio da su te mere neophodne zbog neizvesnosti oko toga gde će otići izbeglice i migranti koji ne mogu da nastave put prema zapadnoj Evropi pošto je nekoliko balkanskih zemalja saopštilo da… »

Vreme sutra oblačno sa kišom

Novi magazin 09.03.2016
Vetar će biti slab i umeren istočni i severoistočni, a jutarnja temperatura od 3 C do 8 C, a najviša od 7 C do 11 C stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. U Beogradu će biti oblačno sa kišom. Vetar slab i umeren, istočni i… »

MUP: Vanredna situacija u tri grada i 13 opština

Novi magazin 09.03.2016
Zbog obilnih padavina i izlivanja vodotokova proglašena je vanredna situacija u tri grada i 13 opština Republike Srbije, gde je evakuisana je 171 osoba, a poplavljeno 710 domaćinstava. Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, na… »

Zapadna Morava se izlila na oranice u šest kruševačkih sela

Novi magazin 09.03.2016
Kako je saopšteno nakon sednice Štaba, Zapadna i Južna Morava su na području Kruševca u stagnaciji ili opadanju, ali sve nadležne gradske službe se pripremaju za nove padavine. "Prema najavama prognostičara, očekuje se do 60 litara kiše po metru… »

Karađorđević: Poseta princa Čarlsa priznanje za Srbiju

Novi magazin 09.03.2016
Karađorđević je u izjavi za AP rekao da je "poseta budućeg kralja Ujedinjenog Kraljevstva važna stvar". "Ta poseta znači priznanje. To je veoma dobra gesta za međunarodne odnose i biće primećena u mnogim drugim zemljama, u Evropskoj uniji, SAD… »

Nikolić: Ne očekujemo više od 30-35 mm kiše

Novi magazin 09.03.2016
Upitan kolika je verovatnoća da se obistini ruska prognoza, o 80 do 100 milimetara po kvadratnom metru, on je rekao da je Srbija ruskim prognozerima na zapadnom rubu i da su tu moguće i greške. "Najgori mogući scenario koji smo razmatrali jutros jeste… »

Ðurović: Turska ne poštuje prava ni svojih građana

Novi magazin 09.03.2016
"Države na balkanskoj ruti više neće pomagati izbeglicama i prevoziti ih preko svoje teritorije. Granice će moći da prelaze samo izbeglice sa pasošom i sa vizom za ulazak u tu zemlju. Treba imati u vidu da izbeglice ne podležu ovakvim restrikcijama… »

Novinari ne kleče: Tasovac ne poznaje stanje u medijima

Novi magazin 09.03.2016
Inicijativa je 26. februara u Ministarstvu predala zahtev za sastanak sa Tasovcem i navela da on kao ministar zadužen za oblast informisanja, snosi najveću odgovornost za loše stanje u medijima i da treba u što kraćem roku da zakaže sastanak sa… »

Kapaciteti u zatvorima povećani 50 odsto od 2012.

Novi magazin 09.03.2016
Nakon obilaska renoviranih delova Okružnog zatvora u Beogradu Selaković je rekao novinarima da su od 2012, a posebno u protekle dve godine Ministarstvo pravde i Uprava za izvršenje krivičnih sankcija uložili mnogo energije i snage da se stanje u… »