Izvor: Novi magazin/Politika arhiva vesti 09.03.2016

Kiril: Nikolić dokazao prijateljstvo sa Rusijom

Novi magazin 09.03.2016
"Rusi i Srbi su i u prošlosti i budućnosti neraskidivo povezani", rekao je predsednik Nikolić i naglasio podršku ulozi Rusije u borbi protiv međunarodnog terorizma i naporima da ponovo uspostavi dobre odnose sa Evropom, navodi se u saopštenju Pres… »

Mediji: Rusija očekuje referendum o clanstvu Srbije u NATO-u

Novi magazin 09.03.2016
"Nikolić započinje danas svoju posetu Rusiji, dok Moskva traži da dobije čvrste garancije da se Beograd neće pridružiti NATO-u", piše Komersant. Ruski dnevnik navodi da bi referendum o NATO-u Srbija trebalo da održi zajedno sa vanrednim… »

Šešelj: RIK nije proglasio listu SRS zbog komjuterske greške

Novi magazin 09.03.2016
On je rekao da SRS očekuje da RIK svakog momenta proglasi izbornu listu SRS i da je jedan problem otvoren zbog greške u kompjuterskom sistemu u Kosjeriću. "Iako je naš kandidat iz Kosjerića izvadio uverenje o državljanstvu sa datumom iz marta ove… »

Nikolić: Nagrada za sadašnjost i obaveza za budućnost

Novi magazin 09.03.2016
I u budućnosti, istakao je, doprinosimo isticanju poruka hrišćanskih, pravoslavnih i sveslovenskih vrlina i da kroz njih promovišemo civilizacijske vrednosti. "A ja nikada neću posustati, moja vera u Boga i ljubav prema svima vama, jeste i biće… »

Vučić: Milion evra za podršku ženskom preduzetništvu

Novi magazin 09.03.2016
Vučić je na okruglom stolu "Žensko preduzetništvo - potencijal za razvoj" u Kovačici rekao da će vlada povećati podršku ženskom preduzetništvu sa 250.000 evra na milion evra, koje će ići preko Razvojne agencije Srbije u ovoj godini "Molim dame… »

Skat: SAD ne žele razjedinjenu EU

Novi magazin 09.03.2016
"Možda je to ironija za nekoga, ali Amerika je bila najveći podržavalac EU integracija u svetu. Verujemo da snaga pomaže da se izgradi prosperitetnija, jača zajednica, a da to vodi ka miru u svetu. Unija je transformisal Evropu na bolje, i to… »

Država će učiniti svoje, građani da misle o osiguranju imovine

Novi magazin 09.03.2016
Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, istakao da prognoze nisu katastrofične, kao što su zvučale juče, ali da je situacija i dalje veoma problematična. "Sada očekujem najnoviji izveštaj da vidim koje će tačke i koje reke da budu… »

U spisak uključene i lokacije na KiM na kojima se ne glasa

Novi magazin 09.03.2016
Ljudi koji žive u tim mestima ne ulaze u ukupan broj birača i za njih se ne štampaju birački listići, napominju u saopštenju iz Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Ukupan broj birača koji će imati pravo da glasaju 24. aprila 2016, a… »

Dačić sa delegacijom NATO o saradnji kroz Partnerstvo za mir

Novi magazin 09.03.2016
Dačić je kazao da Vlada Srbije želi da radi na razvoju partnerske saradnje s NATO-om kroz programe Partnerstva za mir, ali da nema ambiciju da Srbija postane članica saveza i da želi da očuva poziciju vojne neutralnosti. On je dodao da je važno da… »

Ðorđević i Li o saradnji u oblasti odbrane

Novi magazin 09.03.2016
Kako se navodi u saopštenju, u otvorenom razgovoru Ðorđevića i Lija istaknuto je da je NR Kina jedan od najvažnijih strateških partnera i najpouzdanijih prijatelja Srbije, kao i da Ministarstvo odbrane Republike Srbije daje svoj puni doprinos… »