Izvor: Novi magazin/Zabava arhiva vesti 09.03.2016

Sedam znakova da vam je telo puno toksina

Novi magazin 09.03.2016
Da je vaše telo puno toksina, možete prepoznati iz narednih sedam znakova. Muči li vas i samo jedan od ovih simptoma, on može upućivati na preveliku količinu toksina, a ako ih osećate više od tri, možete biti sigurni da vašem telu treba… »

Aluminijumska folija može biti opasna: Da li je pravilno koristite?

Novi magazin 09.03.2016
Mnogi od vas je sigurno imaju u svojim kuhinjskim ormarićima i može biti vrlo korisna, ali i štetna. Evo nekoliko saveta, kako da je najbolje iskoristite. Da biste sprečili da kožica kod pileta ili ćurke ne izgori, pre nego se celo ispeče, držite… »

Beli luk sprečava niz bolesti

Novi magazin 09.03.2016
Svetska zdravstvena organizacija (SZO) prepoznala je korisna svojstva belog luka i smatra da je odličan dodatak ishrani u borbi protiv hiperlipidemije (povišenog nivoa masnoća u krvi), ili sprečavanja vaskularnih problema povezanih sa starenjem, kao… »

Čašica alkohola štiti od demencije

Novi magazin 09.03.2016
Osobe koje piju tri do pet šoljica kafe dnevno imaju 65 odsto manji rizik da obole od demencije od onih koji uopšte ne unose kofein, pokazalo je istraživanje sprovedeno na Univerzitetu u Kaliforniji, a objavljeno na internet stranici Američkog… »

Jedan od reditelja serijala "Matriks" objavio da menja pol

Novi magazin 09.03.2016
U saopštenju objavljenom na vebsajtu Vindi siti tajmsa (Windy City Times) 48-ogodišnji slavni reditelj rođen u Čikagu napisao je "Senzacionalna promena pola - braća Vačovski postaju sestre!!!" Vindi siti tajms je publikacija LGBT populacije u… »

Vlasnik kompanije IKEA kupuje garderobu na buvljaku

Novi magazin 09.03.2016
Osnivač i vlasnik čuvene švedske firme Ikea, Ingvar Kamprad izjavio je u dokumentarnom programu koji je danas emitovao TV4 kanal švedske televizije, da kupuje svu svoju garderobu na buvljaku da bi uštedeo novac. Kamprad čak kaže da misli da je sve… »

Možda ste anemični, a da to ni ne znate

Novi magazin 09.03.2016
Anemija je simptom, a ne bolest Crvena krvna zrnca imaju važan posao – prenose kiseonik širom organizma. Ako ste malokrvni, to znači da vam je broj crvenih krvnih zrnaca premali ili da ona u sebi nemaju dovoljno hemoglobina (proteina bogatog… »

Mešavina dve namirnice uklanja bolove brže od lekova

Novi magazin 09.03.2016
Zdravstveni problemi kao što su dijareja ili jaka glavobolja se ne mogu smestiti u kategoriju bolesti, ali su itekako neprijatni za organizam i dodatno ga slabe. Ukoliko ne želite da koristite lekove, možete da koristite kombinaciju ove dve namirnice… »

Šta će se desiti ako jedete jaja svaki dan?

Novi magazin 09.03.2016
Telo samostalno proizvodi 11 esencijalnih masnih kiselina, neophodnih za pravilno funkcionisanje organizma. Međutim, telu je potrebno još 9 esencijalnih masnih kiselina, a njih možemo pronaći u jajima. Manjak tih 9 esencijalnih masnih kiselina može… »

U ručnom prtljagu putnika za Pariz pronađena beba

Novi magazin 09.03.2016
U saopštenju "Er Fransa" se navodi da dete, koje je u ponedeljak putovalo sa odraslom osobom na letu 1891 "Er Fransa" iz Istanbula za Pariz, nije imalo važeću avio kartu, prenela je agencija AP. Kompanija je navela da je zatražila "dolazak… »