Izvor: Novi magazin/Svet arhiva vesti 09.03.2016

Tramp pobedio u još tri države

Novi magazin 09.03.2016
Kada je reč o rivalskoj Demokratskoj stranci, Barni Sanders pobedio je u Mičigenu, ali je Hilari Klinton povećala svoje vođstvo ubedljivom pobedom u Misisipiju. Republikanac Ted Kruz pobedio je u Ajdahu, dok je Marko Rubio imao "užasnu noć" jer je… »

Iran ispalio dve rakete s natpisom "Izrael mora biti uništen"

Novi magazin 09.03.2016
Rakete su ispaljene u trenutku kada američki potpredsednik Džozef Bajden boravi u poseti Izraelu u okviru turneje po Bliskom istoku. Revolucionarna garda je ispalila rakete iz severnog Irana na mete udaljene oko 1.400 kilometara na jugoistoku zemlje… »

Fridman: Neka se svet pripremi za rat, sledi promena sistema

Novi magazin 09.03.2016
"Kada zemlje poput Nemačke, Kine i Rusije slabe i zamenjuju ih neke druge, onda počinju sistemski ratovi", objašnjava on za njujorški poslovni sajt "Biznis insajder". Tada stvari, navodi Fridman, postaju ozbiljne jer između sila još nije… »

Nađa Savčenko nastavlja štrajk glađu i žeđu

Novi magazin 09.03.2016
"Nastavljam štrajk glađu i žeđu", izjavila je ona u sudu u Donjecku, ruskom gradiću blizu granice sa Ukrajinom.Nađa Savčenko (34) optužena je da je ukrajinskoj vojsci dala podatke o položaju dvojice ruskih novinara koji su ubijeni u minobacačkoj… »

Grčka: Migranti moraju da odu iz kampa u Idomeniji

Novi magazin 09.03.2016
Dendijas je rekao da njegova zemlja može da obezbedi bolje uslove za smeštaj migranata u drugim kampovima udaljenim 10 ili 12 kilometara od graničnog prelaza Idomeni. Prema njegovim rečima, Grčka ne može da pruži ozbiljnu pomoć tolikom broju ljudi… »

EP: EU daje "sultanu Erdoganu" ključeve od kapije Evrope

Novi magazin 09.03.2016
Lider grupe liberala u EP i bivši belgijski premijer Gi Verhofstad rekao je poslanicima u Strazburu da je dogovor lidera EU sa Turskom "izuzetno problematičan", prenosi AFP. "Dogovor sa Turskom će nam doneti probleme. Njime zapravo ključeve od ulaza… »

Tramp: Ako se Republikanci ujedine, nepobediv sam

Novi magazin 09.03.2016
On je istakao da kao predstavnik ujedinjene partije neće biti poražen na predsedničkim izborima u SAD u novembru, prenela je agencija AP. "Ukoliko se Republikanska stranka ujedini i podrži nas, niko neće moći da nas pobedi", rekao je Tramp u izjavi… »

Emirati: Zbog nevremena zatvorene škole

Novi magazin 09.03.2016
S obzirom da se očekuje da će nevreme potrajati, đaci ni sutra neće ići u školu. U popodnevnim satima obnovljeni su letovi sa aerodroma u Abu Dabiju, koji su jutros bili obustavljeni. Na međunarodnom aerodromu u Dubaiju, takođe, bio je poremećen… »

Oko 250.000 dece u Siriji gladni čekaju smrt

Novi magazin 09.03.2016
. Prema izveštaju te NVO, ta deca su toliko uplašena i osiromašena ratom da sada samo čekaju i da budu ubijena. U opkoljenim mestima gde snajper ubija svakoga ko pokuša izaći iz grada, mladi ljudi umiru na samo nekoliko kilometara od skladišta koja… »

Pjongjang objavio sliku svog lidera pored makete nuklearnog oružja

Novi magazin 09.03.2016
List Rodong Sinmun je preneo da se Kim sastao s nuklearnim naučnicima kako bi dobio informacije o njihovom radu, dodajući da je lider izrazio zadovoljstvo što je napravljena maketa nuklearnih bojevih glava spremnih za upotrebu na balističkim raketama… »