Izvor: Politika arhiva vesti 09.03.2016

Nikolić razgovarao sa Glebovom

Politika 09.03.2016
Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Moskvi sa direktorkom Federalne agencije Ruske Federacije, gospođom Ljubov Glebovom. Glebova je čestitala predsedniku Nikoliću na nagradi koja nosi ime Patrijarha moskovskog i sve… »

Srbija posle zatvaranja balkanske rute

Politika 09.03.2016
KIRS: U Srbiji 1.638 izbeglica. Naša zemlja neće biti „parking”, ili „sabirni centar” za izbeglice, i da će se „prema minimalnom broju izbeglica” koje su ostale u Srbiji posle zatvaranja balkanske rute ponašati humano i u skladu sa… »

Šešelj: Doći ću na saslušanje, u Hag ne idem

Politika 09.03.2016
Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da će sutra doći na saslušanje u Specijalni sud i ponovio svoj stav da dobrovoljno u Hag neće ići. „Doći ću pred Specijlani sud, očekujem da će tamo doći i veći broj… »

Majka i sin nastradali u požaru u Novom Beogradu

Politika 09.03.2016
Osamdesetdevetogodišnja teško pokretna Nada Atanacković i njen šezdesetogodišnji sin Miloje – Mića Atanacković, živeli su već godinama sami u stanu u kome u poslednje vreme nije bilo struje. – Sin izgubio život kada se vratio po majku. –… »

Četvrt veka od demonstracija 9. marta 1991.

Politika 09.03.2016
Danas se navršava 25 godina od martovskih demonstracija 1991. u Beogradu. Taj datum je istovremeno i početak vaninstitucionalne političke borbe opozicije, koja je 2000. godine rezultirala smenom vlasti i početkom konsolidacije demokratskog sistema u… »

Benfika i u revanšu pobedila Zenit za četvrtfinale LŠ

Politika 09.03.2016
SANKT PETERBURG – Fudbaleri Benfike plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su i večeras u revanšu u Sankt Peterburgu sa 2:1 pobedili Zenit. Benfika je prvu utakmicu u Lisabonu dobila sa 1:0. Zenit je u revanšu vodio golom Hulka u 69… »

Tramp pobedio u još tri države

Politika 09.03.2016
VAŠINGTON - Pretendent za republikanskog kandidata na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp odneo je još tri pobede na unutrastranačkim izborima - u Mičigenu, Misisipiju i na Havajima. Kada je reč o rivalskoj Demokratskoj stranci, Barni Sanders… »

Marić: Rusi najavljuju do 100 litara kiše, naše prognoze niže

Politika 09.03.2016
Podiže se kapacitet svih snaga, i Sektora, vojske i policije i svega što država ima biće narednih dana stavljeno u potpunu pripravnost, kaže načelnik Sektora za vanredne situacije. Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić… »

Poginula u igri pred deseti rođendan

Politika 09.03.2016
Devojčica nastradala kada se popela uz trošan zid razrušene šupe i propala kroz rupu sa visine od tri metra. Pančevo – Devojčica A. V. poginula je 8. marta, samo dan pre svog desetog rođendana od posledica pada sa tri metra visokog razrušenog i… »

Srbi proizvodili marihuanu u Španiji i Češkoj

Politika 09.03.2016
Uhapšeno je 25 osumnjičenih, od kojih je 21 državljanin Srbije. - Otkriveno deset laboratorija u Barseloni, Valensiji i okoolini Praga. U zajedničkoj akciji policija Srbije, Češke i Španije, sprovedenoj u organizaciji Evropola, u okviru borbe… »