Izvor: Pravda arhiva vesti 09.03.2016

Patrijarh Kiril: Predsednik Nikolić odavno zaslužio nagradu!

Pravda 09.03.2016
MOSKVA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se danas sa Patrijarhom moskovskim i sve Rusije Kirilom koji je rekao da je Nikolić odavno zaslužio posebnu nagradu koja mu je danas uručena, jer je "čitavim životom i delom dokazivao vrline… »

Selaković ne zna odgovor: "Izručiti Šešelja ili ne" isto kao "da li si za NATO ili za Rusiju"

Pravda 09.03.2016
BEOGRAD - Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da ne zna da li će lider SRS Vojislav Šešelj biti 31. marta u Haškom tribunalu, za kad mu je zakazano izricanje presude. "Šta će se dogoditi do 31. marta, o tome niti mogu, niti znam da… »

Majka i sin izgoreli u stravičnom požaru na Novom Beogradu

Pravda 09.03.2016
BEOGRAD - Nata Atanacković (89) i njen sin Mića Atanacković (60) poginuli su u stravičnom požaru koji je izbio oko 5 sati jutros u stanu u Ulici Milutina Milankovića broj 40. Iz zapaljenog stana uspeo je da se spasi samo njihov pas. - Nastradali su… »

"TV BASTILjA MORA PASTI!": Pre 25 godina desio se 9. mart. Šta se promenilo? (VIDEO)

Pravda 09.03.2016
Danas se navršava 25 godina od devetomartovskih demonstracija 1991. u Beogradu, prvog masovnog građanskog otpora režimu Slobodana Miloševića. Deveti mart postao je simbol borbe i građanskog otpora, ali i jedan od simbola velikih i neostvarenih snova… »

TRAMP ODNEO MIČIGEN I MISISIPI: Biznismen uvećao vođstvo kod republikanaca, ali i Klintonova kod demokrata

Pravda 09.03.2016
VAŠINGTON - Pretendent za republikanskog kandidata na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp odneo je još dve pobede na unutrastranačkim izborima - u Mičigenu i Misisipiju. Kada je reč o rivalskoj Demokratskoj stranci, Barni Sanders pobedio je u… »

Srbija neće biti "parking" za migrante, ponašamo se kao Nemačka

Pravda 09.03.2016
KOVAČICA - Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija neće biti biti "parking", ili "sabirni centar" za izbeglice, i da će se "prema minimalnom broju izbeglica" koje su ostale u Srbiji posle zatvaranja balkanske rute ponašati humano i u… »

SMRT NA PARKINGU: Policajac iz Požarevca uhvatio devojku sa novim dečkom i ubio je!

Pravda 09.03.2016
POŽAREVAC - Policajac D.S. (36) rano jutros u 4.10 u Požarevcu na parkingu ispred broja 132 u Ulici Bože Dimitrijevića ubio je svoju bivšu devojku Jelenu S. (29). Nesrećna devojka sedela je na mestu suvozača u "opelu". U kolima je bio i njen novi… »

U ručnom prtljagu putnika pronađena beba!

Pravda 09.03.2016
Francuske vlasti su saopštile da je u ručnom prtljagu putnika na letu aviokompanije "Er Frans" pronađena beba, kao i da je povodom tog incidenta pokrenuta istraga. U saopštenju "Er Fransa" se navodi da dete, koje je u ponedeljak putovalo sa odraslom… »

RUSI KAO VEČNA FOBIJA: Izazovi SAD - teroristi, Rusija...

Pravda 09.03.2016
KOPAONIK - Ambasador SAD u Beogradu kaže da se SAD suočava sa brojnim izazovima - ekstremističkih ideologija, situacije sa Rusijom, terorističkih aktivnosti širom sveta... Kada je reč o EU, Kajl Skot ističe da su SAD bile i ostale jedan od… »

TRGOVINA ORGANIMA: Kušner svedok protiv Hašima Tačija

Pravda 09.03.2016
Jedan od svedoka, koji bi mogao da bude pozvan da svedoči o navodnim zločinima OVK počinjenim u periodu od 1999. do 2000. godine, jeste i tadašnji šef UNMIK-a Bernard Kušner, piše "Figaro". List napominje da bi Specijalni sud mogao da podigne… »