Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 09.03.2016

Isplaćena dugovanja prevoznicima

RT Kragujevac 09.03.2016
Grad Kragujevac izmirio je sve zaostale obaveze prema prevoznicima, koji po ugovoru, pružaju uslugu javnog gradskog i prigradskog prevoza. Javni prevoz u Kragujevcu godišnje košta oko 700 miliona dinara od čega grad, kroz subvencije, plaća trećinu… »

Streljaštvo: Šampionat države u Kragujevcu

RT Kragujevac 09.03.2016
Šampionat Srbije u streljaštvu vazdušnim oružjem A program biće održan ovog vikenda u Kragujevcu. Realizacija ovog velikog takmičenja, bila bi gotovo nemoguća bez podrške grada Kragujevca. Streljački klub "Čika Mata", najstariji klub u Srbiji… »

Nova radna mesta u "Artemu"?

RT Kragujevac 09.03.2016
Kragujevački dom učenika "Artem" bio je prvi put domaćin sastanka direktora domova učenika iz cele Srbije sa predstavnicima ministarstva prosvete. Razgovaralo se o primeni svih Vladinih propisa o racionalizaciji broja zaposlenih kao i o donošenju… »

Pri kraju izgradnja stanova za mlade naučnike

RT Kragujevac 09.03.2016
Izgradnja stanova za mlade naučnike u Kragujevcu privodi se kraju, a još uvek nisu poznati kriterijumi za raspodelu. Očekuje se da će novi članovi Upravnog odbora Fondacije za rešavanje stambenog pitanja mladih istraživača koji su izabrani na… »

Promocija NTC radionica

RT Kragujevac 09.03.2016
U organizaciji Društva učitelja Kragujevca i Centra za stručno usavršavanje u sali Prve kragujevačke Gimnazije održana je promocija NTC radionica za predškolce i učenike do četvrtog razreda. Nikola Tesla Centar ili skraćeno NTC radionice… »

Sajam preduzetništva u Kragujevcu

RT Kragujevac 09.03.2016
Sajam preduzetništva biće održan sutra u Hotelu Kragujevac, od 12 časova. Organizatori ove jednodnevne manifestacije su Regionalna privredna komora, Srpska asocijacija menadžera, DNA communications i USAID. Sajam se organizuje u okviru projekta za… »

Priznanje Fonda jedinstva pravoslavnih naroda

RT Kragujevac 09.03.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas će u Moskvi primiti nagradu Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda. Predsednik Srbije je izjavio da je pokušavao da patrijarha srpskog Irineja i vladike SPC ubedi da se organizuje poseta rimskog pape… »

"Nagrada za sadašnjost i obaveza za budućnost"

RT Kragujevac 09.03.2016
Predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću uručena je u Moskvi nagrada Fonda jedinstva pravoslavnih naroda. Nikolić je tom prilikom poručio da to priznanje razume kao potvrdu svega što je Srbija do sada učinila, ali i kao obavezu za budućnost. Patrijarh… »

Nikolić s Glebovom o Hramu Svetog Save

RT Kragujevac 09.03.2016
Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Moskvi sa direktorkom Federalne agencije Ruske Federacije Ljubov Glebovom. Ona je čestitala predsedniku Nikoliću na nagradi koja nosi ime Patrijarha moskovskog i sve Rusije Alekseja… »

"U fokusu" sutra od 20 časova

RT Kragujevac 09.03.2016
Kakve su mere za podsticaj zapošljavanja u 2016. godini, na koji način motivisati nezaposlene da pokrenu sopstveni posao, o šansama za zapošljavanje osoba sa invaliditetom, tehnološkog ili viška iz javnog sektora. O tome govori direktor Nacionalne… »