Izvor: RTV arhiva vesti 09.03.2016

Nikolić se sastao sa Kirilom, u četvrtak sa Putinom

RTV 09.03.2016
MOSKVA - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boravi 9. i 10. marta u dvodnevnoj radnoj poseti Rusiji tokom koje će se sastati sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.Nikolić se danas sastao sa Patrijarhom moskovskim i sve Rusije Kirilom koji je rekao… »

Balkanska ruta zatvorena, u Srbiji ostalo 2.000 migranata

RTV 09.03.2016
BEOGRAD, PREŠEVO - Balkanska izbeglička ruta od ponoći je praktično zatvorena nakon što je Slovenija počela da primenjuje novi režim ulaska u Šengensku zonu i prestala da dozvoljava ulazak migrantima bez validnih pasoša i viza. Prema podacima… »

Šešelj: Neću bežati, ali neću dobrovoljno u Hag

RTV 09.03.2016
BEOGRAD - Saslušanje predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislava Šešelja pred Višim sudom u Beogradu u postupku za njegovo izručenje Haškom tribunalu, zakazano je za četvrtak, 10. mart, saopštila je danas SRS. Šešelj je ranije najavio… »

Majka i sin stradali u požaru

RTV 09.03.2016
BEOGRAD - U požaru koji se dogodio rano jutros u stambenoj zgradi u Bulevaru Milutina Milankovića na Novom Beogradu stradale su dve osobe, rečeno je jutros u Hitnoj pomoći. "Požar se dogodio jutros oko 5.00 časova stradali su majka (89) i sin (60)… »

Četvrt veka od demonstracija 9. marta

RTV 09.03.2016
BEOGRAD - Danas se navršava četvrt veka od prvih velikih opozicionih demonstracija koje je u Beogradu, zbog ratnohuškačke politike tadašnje državne Televizije Beograd 9. marta 1991. organizovao Srpski pokret obnove (SPO). Ta stranka u saopštenju… »

Mihajlović: Iz železnica mora da ode 6.000 ljudi

RTV 09.03.2016
BEOGRAD - Potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da se reforma srpskih železnica odvija po planu i da će u narednih pet godina morati da ode oko 6.000 radnika, a u prvoj godini oko… »

Tramp pobedio u još tri države

RTV 09.03.2016
VAŠINGTON - Pretendent za republikanskog kandidata na predsedničkim izborima u SAD Donald Tramp odneo je još tri pobede na unutrastranačkim izborima - u Mičigenu, Misisipiju i na Havajima. Kada je reč o rivalskoj Demokratskoj stranci, Barni Sanders… »

Marić: Puna pripravnost zbog najava kiša

RTV 09.03.2016
BEOGRAD - Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je danas da je situacija sa poplavama u Srbiji mirnija, ali da su zbog najava da će u narednim danima pasti veća količina kiše svi kapaciteti stavljeni u punu… »

Mađarska proširila vanrednu situaciju na čitavu zemlju

RTV 09.03.2016
BUDIMPEŠTA - Mađarske vlasti su danas zbog izbegličke krize proširile vanrednu situaciju na čitavu zemlju i istvoremeno odlučile da će poslati dodatni broj policajaca i vojnika na svoju južnu granicu da spreče ulazak migranata. Mađarski ministar… »

Sertić: Treba uterati u red 700 preduzeća

RTV 09.03.2016
KOPAONIK - Ministar privrede Željko Sertić poručio je danas da država mora da ima snažniju kontrolu nad javnim preduzećima nego što je to do sada bio slučaj, ističući da ima oko 700 preduzeća u Srbiji koje bi trebalo uterati u red. Sertić je… »