Izvor: Slobodna Evropa arhiva vesti 09.03.2016

Nikolić u Rusiji: Signali Moskve o spoljnoj politici Srbije

Slobodna Evropa 09.03.2016
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić počeo je dvodnevnu posetu Rusiji, tokom koje će se sastati s predsednikom Vladimirom Putinom i patrijarhom Ruske pravoslavne crkve Kirilom. Nikolić će, kako je najavljeno, primiti i nagradu Međunarodnog društvenog… »

Selaković: Ne znam da li će Šešelj biti izručen Tribunalu do 31. marta

Slobodna Evropa 09.03.2016
Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da ne zna da li će optužnik za ratne zločine, lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj biti izručen Haškom tribunalu do 31. marta. "Šta će se dogoditi do 31. marta, ja zaista o… »

Tramp pobedio u još tri države, Klintonova učvrstila vođstvo

Slobodna Evropa 09.03.2016
Kandidat za nominaciju Republikanske stranke za predsednika SAD Donald Tramp (Trump) osvojio je najviše glasova na stranačkim izborima u tri države, dok je demokratski kandidat Berni Sanders (Bernie) odneo iznenađujuću pobedu u Mičigenu. Hilari… »

Srbija: Povlači se voda u poplavljenim područjima

Slobodna Evropa 09.03.2016
Načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Predrag Marić izjavio je u sredu da situacija u poplavljenim područjima u Srbiji mirnija i da se voda povlači. "Voda u poplavljenim područjima se povlači, a u sredinama… »

Vučić: Srbija neće biti "parking" za izbjeglice

Slobodna Evropa 09.03.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija neće biti biti "parking", ili "sabirni centar" za izbjeglice, i da će se "prema minimalnom broju izbjeglica" koje su ostale u Srbiji poslije zatvaranja balkanske rute ponašati humano i u skladu sa… »

Akcija Europola, uhapšen 21 državljanin Srbije

Slobodna Evropa 09.03.2016
U zajedničkoj akciji policija Srbije, Češke i Španije, sprovedenoj u organizaciji Europola, u okviru borbe protiv međunarodnog krijumčarenja droge, uhapšeno je 25 osumnjičenih, od kojih je 21 državljanin Republike Srbije. Kako je saopštilo… »

Kim Džong Un: Imamo mini nuklearne bojeve glave

Slobodna Evropa 09.03.2016
Sjevernokorejski vođa Kim Džong Un tvrdi da je njegova zemlja uspela da napravi mini nuklearne bojeve glave koje je moguće postaviti na balističke rakete. Kim je to rekao tokom inspekcije radnika koji rade u nuklearnom sektoru. "Nuklearne bojeve glave… »

Njemačka traži od Moskve oslobađanje Savčenko

Slobodna Evropa 09.03.2016
Njemačka je danas pozvala Rusiju da odmah oslobodi ukrajinsku vojnu pilotkinju Nađu Savčeko, koja je u srijedu nastavlja štrajk glađu i žeđu a kojoj se sudi za ubistvo dva novinara na istoku Ukrajine. "Suđenje Nađi Savčenko je u suprotnosti sa… »

Grčka: Migranti da odu iz kampa u Idomeniji

Slobodna Evropa 09.03.2016
Izbeglice koje borave u improvizovanom kampu na granici Grčke s Makedonijom moraju da prihvate da je granica zatvorena i da se presele u ustanove za organizovan prihvat migranata, izjavio je danas grčki ministar za javni red i zaštitu gradjana Nikos… »

Ogromne štete od poplava i priprema za mogući novi talas

Slobodna Evropa 09.03.2016
Srbija se sprema za nove padavine koje su najavljene za četvrtak i petak, a nakon što je u proglašena je vanredna situacija u tri grada i 13 opština Republike. Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova je saopšteno da je zbog poplava je… »