Izvor: Studio B arhiva vesti 09.03.2016

Od ponoći zatvorena balkanska izbeglička ruta

Studio B 09.03.2016
Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija neće biti biti "parking", ili "sabirni centar" za izbeglice, i da će se "prema minimalnom broju izbeglica" koje su ostale u Srbiji posle zatvaranja balkanske rute ponašati humano i u skladu sa zakonom… »

Dvoje stradalo u požaru na Novom Beogradu

Studio B 09.03.2016
Dve osobe su poginule u požaru koji je izbio rano jutros u Beogradu, saznajemo u Hitnoj pomoći. Požar je izbio u 5:13, u Bulevaru Milutina Milankovića broj 36, a od posledica gušenja dimom stradali su majka (89) i sin, star oko 60 godina. Na lice… »

Poginula devojčica u Pančevu

Studio B 09.03.2016
Devojčica V.A. (10) propala je kroz tavan i pala u prizemlje napuštenog mlina u Pančevu i poginula na licu mesta. Do nesreće je došlo u 18.20 sati juče u napuštenom mlinu koji se nalazi u Ulici Dimitrija Tucovića u Pančevu. Uviđaj je u toku.… »

Nabujale reke ostavljaju nanose, prohodnost puteva otežana

Studio B 09.03.2016
Iako povlačenje reka u korita u velikoj meri poboljšavaju prohodnost puteva na području Srbije, nabujale reke za sobom ostavljaju nanose zemlje i mulja na kolovozu, što dodatno otežava prohodnost puteva, saopštio je jutros AMS S. Putari ulažu… »

Deo opozicije najoštrije osudio izručenje generala Đukića

Studio B 09.03.2016
Deo crnogorske opozicije najoštrije je danas osudio izručenje državljanina Srbije, generala Borislava Đukića, Hrvatskoj i to, kako se navodi, bez ikakvog objašnjenja i obaveštenja, što je nezampćen odnos prema Srbiji u crnogorskoj istoriji. Nova… »

Zastoj u saobraćaju zbog bahatih vozača

Studio B 09.03.2016
Tramvajski saobraćaj na linijama 3 i 12 u Ruzveltovoj ulici, u smeru ka Vukovom spomeniku oko 17 sati bio je u zastoju zbog nepropisno parkiranog automobila, rekli su u GSP -u. Kako javljaju novinari "Blica", Audi Q3 bio je parkiran na šinama i tako je… »

Mali: Podrška za najstarije sugrađane

Studio B 09.03.2016
Grad Beograd će nastaviti da podržava najstarije sugrađane, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali i najavio da će u narednih nekoliko nedelja biti otvoren Dom za stare na Zvezdari. Bogatstvo jednog grada i društva ogleda se upravo u… »

Selaković: Uslovi za boravak u zatvorima u skladu sa evropskim standardima

Studio B 09.03.2016
U protekle četiri godine, kapaciteti u srpskim zatvorima povećani su za 50 odsto, a uslovi za boravak u zatvorima podignuti na viši nivo u skladu sa evropskim standardima, rekao je danas Ministar pravde Nikola Selaković. Nakon obilaska renoviranih… »

Nikolić: Srbija ostala posvećena hrišćanskim vrednostima

Studio B 09.03.2016
Srpskom narodu pripada nagrada, jer je ostao posvećen hrišćanskim vrednostima, i posebno sada, u vreme migrantske krize, Srbija je pokazala na delu ljubav prema čoveku, ma iz koje vere dolazi, izjavio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u Moskvi… »

U ručnom prtljagu putnika za Pariz pronađena beba

Studio B 09.03.2016
Francuske vlasti su saopštile da je u ručnom prtljagu putnika na letu aviokompanije "Er Frans" pronađena beba, kao i da je povodom tog incidenta pokrenuta istraga. U saopštenju "Er Fransa" se navodi da dete, koje je u ponedeljak putovalo sa odraslom… »