Izvor: Studio B arhiva vesti 09.03.2016

U Železnici višak 6.000 ljudi

Studio B 09.03.2016
Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da u narednih pet godina iz preduzeća Železnice Srbije treba da ode oko 6.000 ljudi. Ona je na Biznis forumu na Kopaoniku rekla da u prvoj godini treba da ode… »

Uhapšen šef jedinice ID za hemijsko oružje

Studio B 09.03.2016
Specijalne jedinice Sjedinjenih Američkih Država u Iraku uhapsile su prošlog meseca šefa jedinice za hemijsko naoružanje Islamske države, izjavili su danas bezbednosni zvaničnici iz Iraka. Oni su izjavili za novinsku agenciju AP da je uhapšen… »

Nivo reka u opadanju, puna pripravnost zbog najava kiša

Studio B 09.03.2016
Nivo reka je u opadanju a prema rečima načelnika uprave za vanredne situacije Radeta Miloševića, pripadnici tog sektora su u stalnom dežurstvu s obzirom na to da su za sutra najavljene nove padavine i da se preduzimaju sve mere opreza. Pripadnici… »

Nikolić razgovarao sa Glebovom

Studio B 09.03.2016
Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Moskvi sa direktorkom Federalne agencije Ruske Federacije, gospođom Ljubov Glebovom. Glebova je čestitala predsedniku Nikoliću na nagradi koja nosi ime Patrijarha moskovskog i sve… »

Prijaviti deponiju i napuštena vozila

Studio B 09.03.2016
Gradska uprava Grada Beograda i Služba za komunikacije i koordinacije odnosa sa građanima pozivaju sugrađane da prijave lokacije na kojima se nalaze neuređene površine i zapuštene zelene površine, površine sa smećem i građevinskim šutom… »

Oko 250.000 dece u Siriji gladni čekaju smrt

Studio B 09.03.2016
Nevladina organizacija Save The Children upozorila je da oko 250.000 širom Sirije se muči da dobije struju, hranu i lekove koji su im preko potrebni da bi preživeli. Prema izveštaju te NVO, ta deca su toliko uplašena i osiromašena ratom da sada samo… »

Država će učiniti svoje, građani da misle o osiguranju imovine

Studio B 09.03.2016
Srbiju narednih dana očekuju padavine od 60 litara po kvadratnom metru, zbog čega će biti urađena analiza najugroženijih tačaka, održan sastanak operativnog štaba i preduzete sve mere na zaštiti stanovništva, poručio je premijer Aleksandar… »

Sertić: Najveći problem preduzeća u restrukturiranju

Studio B 09.03.2016
Ministar privrede Srbije Željko Sertić kazao je da će najteži deo posla biti rešavanje problema nekoliko preduzeća u restrukturiranju i onih koja su od strateškog interesa, jer zapošljavaju veliki broj ljudi. Ministar privrede Željko Sertić… »

Vučić: Milion evra za podršku ženskom preduzetništvu

Studio B 09.03.2016
Vlada će opredeliti milion evra za podršku ženskom preduzetništvu, najavio je danas premijer Aleksandar Vučić. Vučić je na okruglom stolu "Žensko preduzetništvo - potencijal za razvoj" u Kovačici rekao da će vlada povećati podršku ženskom… »

Parkiranje kod Kule Nebojša zbog vodostaja svesti na minimum

Studio B 09.03.2016
Povećan vodostaj Save i Dunava prešao je najnižu tačku Beograda kod Kule Nebojša, pa iz „Beokoma" obaveštavaju vozače da parking koriste samo za snabdevanje i da zadržavanje na ovom prostoru svedu na minimum. U naredenom periodu očekuju se… »